Meteorologii au emis o avertizare meteo de tipul cod galben de vreme rea, avertizare valabilă luni, 9 mai, până la ora 21.00, pentru mai multe județe din țară. 

Avertizare de ploi torențiale, vijelii și grindină

Codul galben este pentru mai multe județe din nordul și centrul țării. Acolo, vor fi ploi torențiale și vijelii însoțite de tunete și fulgere.

Va sufla și vântul, cu rafale de până la 40 de kilometri la oră. De asemenea, grindina ar putea face pagube însemnate.

Citeste si: Prognoza meteo 15- 31 mai: Anunţul făcut de ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ambasadorul Rusiei a fost stropit cu vopsea roșie la Varșovia. Incidentul a avut loc de Ziua Victoriei

Codul galben va fi valabil în intervalul 13.00-21.00.

Zonele afectate

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

"În următoarele ore ar trebui să ne așteptăm la extinderea acestor manifestări de instabilitate atmosferică care fac obiectul atenționării cod galben de astăzi şi care vizează zona Maramureșului, Transilvaniei şi zonele de munte.

Astfel de fenomene se pot semnala pe spaţii mai restrânse şi în rest, vizând în special zona de nord a Moldovei, undeva spre seară şi în zona subcarpatică în zona deluroasă din partea de nord a Olteniei şi a Munteniei, în aceste județe se pot semnala astfel de fenomene şi chiar şi în partea de vest a ţării.

Pentru următoarele zile, în contextul în care procesul de încălzire va fi din ce în ce mai accentuat culminând cu înregistrarea unor valori termice în a doua parte a săptămânii de peste 30 de grade Celsius, manifestările de instabilitate

atmosferică să fie şi ele mai violente cu o intensitate mai mare, dat fiind căldura, acest efect termic care îşi va pune amprenta asupra dezvoltărilor noroase", a spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM la Antena 3.

Citeste si: Calendar ortodox 10 mai 2022: Ce sărbătoare este marţi?

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si