Close sidebar
Close sidebar

Cod galben de vreme rea în 28 de județe. Unde lovesc vijeliile - HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile, în zone extinse din 28 de judeţe. Nici restul țării nu este ferit de episoade de instabilitate pe parcursul zilei de azi.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Meteorologii de la ANM au transmis că joi, în intervalul orar 12:00- 23:00, în zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureş, sudul Banatului şi în zona continentală a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Citeste si: Cod galben de vreme rea în 18 județe din țară

Se anunță frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20- 30 l/mp şi, izolat, 40 l/mp, transmit specialiștii de la ANM.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Inundații în țară, în urma fenomenelor meteo extreme. Meteorologii au emis cod galben pentru 18 județe din țară

Meteorologii precizează că fenomene similare se vor înregistra pe arii restrânse şi în restul ţării.

Cod galben în trei sferturi de țară- vezi HARTA

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 2 iunie, ora 12- 2 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat în zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Episod de caniculă, așteptat în următoarele zile

Potrivit prognozei ANM pe două săptămâni, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, iar în perioada 2- 6 iunie va deveni călduroasă, cu maxime ale temperaturii aerului în medie de 30- 34 de grade, în special în

zonele de câmpie, şi minime de 15- 19 grade.

Pentru perioada 7- 10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori ce vor fi în general apropiate de cele specifice primei decade a lunii iunie (la amiază 25- 28 de grade, mediat regional).

În orele amiezelor din primele zile, pe alocuri vor fi averse, posibil izolat cu caracter torenţial, dar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată după data de 6 iunie când se estimează că vor fi perioade în care fenomenele asociate acesteia se vor semnala pe spaţii mai extinse, fiind posibile local ploi mai însemnate cantitativ.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI