Pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara, meteorologii au anunțat vânt puternic la altitudini mari.

Codul galben este valabil până la ora 12:00

Meteorologii au emis un cod galben de precipitații în zona de munte a judeţului Mureş, respectiv zona de munte a localităţilor: Ibăneşti, Lunca Bradului, Răstoliţa, Stânceni. 

Citește și: EXCLUSIV: Cum va fi vremea de 1 mai?/ Meteorolog: ”Temperaturile vor fi în creștere de la 16 la 22 de grade”

”Vor fi averse care vor acumula 15...25 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat cantităţi de 25...35 l/mp în ultimele 12 ore”, a transmis ANM.

Codul galben de vânt puternic va fi valabil până la ora 14:00, în zonele înalte ale județelor Caraș-Severin și Hunedoara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Prognoza meteo în următoarele două săptămâni. Temperaturile se apropie de cele normale

”Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90...100 km/h”, anunţă ANM.

Zeci de case au fost distruse de ape

Mai multe râuri din Timiș au primit o avertizare cod roșu și o avertizare cod portocaliu de inundații emise de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Citește și: Cum va fi vremea pe 1 mai 2023? Anunțul făcut de meteorologi!

În intervalul orar 08:00- 14:00 de miercuri, va fi în vigoare avertizarea de cod roșu.

Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, nivelurile de apă și debitele râurilor din bazinele hidrografice ale Bârzavei, în sectorul aferent S.H. Gătaia (sector îndiguit), județul Timiș, vor crește semnificativ și vor depăși cotele de pericol/ faza a III-a de apărare.

Citește și: Risc de inundaţii pe râuri din 7 judeţe până miercuri seară

Peste 40 de gospodării, 20 de case și 100 de terenuri agricole din comuna Berzovia, Caraș-Severin au fost inundate în urma ploilor torențiale care au dus la umflarea pârâului ce traversează localitatea. Ca urmare, apele au pătruns în locuințele oamenilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si