Vremea rea s-a întors în România. Meteorologii ANM au emis mai multe coduri de vreme rea, pentru toată țara.

În regiunile montane, există un cod galben de viscol și vânt puternic.

În regiunile depresionare și de câmpie, a fost emis un cod galben de vânt, cu probabilitate mare de precipitații.

Cod galben de vreme rea, în toată țara. Cum este vremea?

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme rea. Acestea sunt valabile în această zi, pentru toate regiunile din țară.

La munte, a intrat în vigoare un cod galben de viscol și vânt puternic. Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 12:00, în județele Brașov, Argeș, Prahova și Dâmbovița. Vântul va sufla cu viteze de până la 90…100 km/h, pe crestele montane, potrivit 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, un cod galben de vânt puternic a fost emis în județele Bacău, Neamț, Vaslui și Iași. Intensificările vântului vor ajunge până la 55...60 km/h. 

Citește și: VIDEO- Postul Paștelui pe înțelesul tuturor. Explicațiile preotului Vasile Ioana: „Noi suntem acum într-un cantonament duhovnicesc”

vreme

Cod galben de vreme rea în toată țară! Meteorologii au emis mai multe avertizări

[Sursa foto: istockphotos]

De asemenea, pentru toate regiunile din țară a fost emisă o avertizare meteorologică de vreme rea, care va fi valabilă până în această seară, la ora 20:00.

În aceste condiții, potrivit antena3.ro., sunt așteptate precipitații slabe, sub formă de ninsori în regiuni precum Moldova de nord și centru, iar în sudul Moldovei sunt așteptate precipitații mixte. 

În regiunile montane, mai exact în Carpații Orientali și Meridionali, sunt așteptate ninsori mai abundente. Există posibilitatea depunerii unui nou strat de zăpadă, considerabil din punct de vedere cantitativ.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

termometru in zapada

Cod galben de vreme rea în toată țară! Meteorologii au emis mai multe avertizări

[Sursa foto: istockphotos]

De ce este vremea atât de rece?

Meteorologul Florinela Georgescu a explicat pentru Știrile Kanal D motivul pentru care vremea înregistrează valori atât de reci.

"Vor fi însă manifestări ca de sfârșit de iarnă dar de scurtă durată. În timp ce la munte este de așteptat să ningă îndeosebi în Carpații Meridionali și Orientali și să se depună strat proaspăt de zăpadă. Și noaptea care urmează va fi una destul de rece cu temperaturi negative în majoritatea regiunilor, dar acest proces de răcire va înceta de mâine și mai ales de poimâine. Vom resimți o creștere a valorilor de temperatură, astfel încât la sfârșitul săptămânii, sâmbătă, duminică, mai ales, temperaturile vor deveni din nou mai ridicate decât normalul perioadei și este de așteptat ca pe partea de sud a teritoriului ziua de duminică să aducă temperaturi între 18-20 de grade",  a declarat Florinela Georgescu, meteorolog.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si