Un nou cod de vreme rea a fost emis de meteorologii ANM. Jumătate de țară se află sub cod galben de vreme rea și sunt prognozate furtuni.

Între timp, mai multe regiuni din România se confruntă cu temperaturi caniculare, care depășesc 35 de grade Celsius.

Cod galben de vreme rea. Județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea în mai multe județe din țară.

Codul începe de la ora 12:00 și este valabil până la ora 23:00.

Sunt așteptate furtuni și intensificări ale vântului, cu probabilitate de căderi de grindină și descărcări electrice.

"În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp", se arată în codul emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: A crezut că are hernie de disc, dar medicii au descoperit că suferă de o afecțiune extrem de rară. Ireal ce au găsit doctorii în corpul unui bărbat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Harta ANM- județe vizate de cod galben de vreme rea

[Sursa foto: ANM]

Temperaturi caniculare în jumătate de țară

În timp ce Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și regiunile montane se află sub cod galben de vreme rea, pentru centrul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, meteorologii ANM au emis atât un cod galben, cât și un cod portocaliu de temperaturi ridicate și caniculă.

Codul galben de caniculă a început de astăzi, ora 10:00, și este valabil până mâine, 12 iunie 2024, la ora 12:00.

"În intervalul menționat în centrul Moldovei și nordul Olteniei și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități", se arată în codul emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu de caniculă a fost emis de astăzi, începând cu ora 10:00, și este valabil până mâine, 12 iunie 2024, la ora 12:00.

"În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade", se arată în codul emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Citește și: Vremea la mare în perioada 10- 16 iunie 2024. Câte grade are apa pe litoral. Este cod galben de caniculă

Harta ANM- județe vizate de cod galben și portocaliu de caniculă

[Sursa foto: ANM]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si