ANM a transmis că mai multe zone din 12 judeţe, inclusiv Capitala, vor intra duminică dimineaţa sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, avertizarea fiind valabilă până marţi dimineaţa.

România, sub un val de caniculă tocmai de alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie

Începând de duminică dimineață, zone extinse din sudul țării vor înregistra temperaturi apropiate de 40 de grade Celsius.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 9 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 10
Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat

În intervalul menționat în zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Caniculă în România - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

[Sursa foto: Meteo Romania]

Cod galben de instabilitate atmosferică

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 8 iunie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei. 

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 8 iunie, ora 12 – 8 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si