Valul de căldură extremă intră în România din zonele de vest și sud-vest și se extinde treptat în tot restul țării.

Citeste si: Val de incendii lângă Londra din cauza căldurii extreme

Prima avertizare ANM Cod galben de caniculă este valabilă pe parcursul acestei zile în 12 judeţe, după care urmează extinderea avertizărilor în peste trei sferturi din ţară, în perioada 22- 24 iulie.

Valul de căldură vine din vestul țării

Pe parcursul zilei de miercuri, în Banat, Crişana, Oltenia şi în sud-vestul Transilvaniei şi al Munteniei vremea va fi caniculară.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cod portocaliu de caniculă în 10 județe

În zilele de 22 şi 23 iulie, va intra în vigoare o avertizare Cod portocaliu de căldură în intensificare şi disconfort termic accentuat, ce va afecta zone din 10 judeţe.

Astfel, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se va intensifica.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22, 23 și 24 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 22 și 23 iulie

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturi de 37 de grade în București

La nivelul Capitalei, valul de căldură va persista şi se va intensifica treptat, iar temperaturile maxime vor ajunge la 35- 37 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 17 grade.

Astfel, disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si