O nouă zi, o nouă atenționare meteo venită de la specialiști. Meteorologii anunță intrarea în vigoarea a unui nou cod de vreme rea, care afectează chiar și litoralul, deși suntem încă în plin sezon estival, când mulți se așteptau la temperaturi caniculare. 

Doar că, începând cu ora 13:00, de marți, 6 august, intră în vigoare un cod portocaliu de furtuni și instabilitate atmosferică, valabil până marți seara, la ora 20:00.

Citește și: VIDEO Vin furtunile. Alertă meteo de fenomene meteo extreme în jumătate din țară- HARTA

Vremea rea continuă să-și facă simțită prezența în țară

Județele vizate de noua avertizare meteo sunt Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în aceste zone vor fi intensificări ale vântului, vijelii, cu viteze la rafală de 70- 80 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. De menționat fiind și faptul că în acest timp cantitățile de apă vor fi de 25- 40 l/mp și izolat de peste 50- 60 l/mp.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

În timp ce sud-estul țării se află sub avertizare cod portocaliu de furtuni, în București, meteorologii spun că valorile termice vor fi mai scăzute față de cele din zilele trecute, maxima zilei ajungând doar până la 28 de grade Celsius.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo cu Anca Ciota. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării

Și la fel ca-n alte zone, și-n Capitală vor fi intensificări ale vântului, suflând cu viteze de 50- 60 km/h, averse care vor duce la cantități de apă de până la 10-

15 l/mp, descărcări electrice și grindină.

De menționat este și faptul că tot până diseară la oră 20:00 este în vigoare și un cod galben de vreme rea. Zonele afectate sunt cea mai mare parte a Munteniei, sudul și centrul Moldovei și Dobrogea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si