Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu valabilă duminică și luni pentru 10 județe din Nordul și Nord-vestul țării. Vezi mai jos HARTA.

Citește și: Momente de coșmar: un copac a căzut peste o mașină în mers, la Azuga. Trafic blocat pe DN1

Iarna a revenit în forță în jumătate de țară. 100 de turiști, familii întregi au simtit pe propria piele că, dacă urci la Bâlea Lac, nu mai știi când cobori.

Au rămas blocați la 2.000 de metri altitudine pentru că instalația pe cablu este oprită din cauza vântului puternic.

UPDATE. Trafic restricționat în Suceava, pe DN 17

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române  a informat, la ora 18.20, că pe DN 17, între localitățile Gura Humorului și Poiana Stampei (Pasul Tihuța), județul Suceava, din cauza ninsorii abundente, s-a luat măsura restricționării circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în reprize de 30 de minute, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere.

Situația traficului în țară

La orele prânzului, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. 

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță și se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Hunedoara, Sălaj și Suceava, nefiind impuse restricții de circulație.

Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia.

Circulație în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

Mai multe autotrenuri au rămas imobilizate duminică dimineaţa pe suprafaţa de rulare pe DN 76, în localitatea Dealu Mare, județul Hunedoara din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a anunţat dimineață Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citește și: VIDEO- Cod galben de ninsori în jumătate de țară. Care sunt zonele afectate

În zonă se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens şi se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă şi se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş şi Suceava, nefiind impuse restricţii de circulaţie. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1702/20295437/1/ninsoricod-galben-de-ninsori-si-viscol.jpg

Cum se circulă pe DN 1, A1 și A2 

De asemenea, ninge, dar nu s-a depus strat de zăpadă pe carosabil pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva, A10 Sebeş-Turda şi A3 Câmpia Turzii-Nădăşelu.

Pe DN 1 Ploieşti- Braşov traficul este intens, sunt precipitaţii sub formă de ploaie şi carosabilul este umed.

Citește și: Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pentru perioada 24-26 februarie 2023

Pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti traficul se desfăşoară normal, pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa este trafic normal şi nu se înregistrează fără precipitaţii.

De asemenea, pe DN 7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea-Sibiu este trafic normal.

Ninsori abundente în jumătate din țară

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă, duminică între orele 10:00 și 18:00 în mai multe județe.

În intervalul menționat, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol.

În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei, notează meteorologii.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În zonele joase din regiunile intracarpatice vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ, iar în sud și sud-est temporar vor fi ploi ce vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cod portocaliu în 10 județe

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Cod portocaliu de ninsori abundente (duminică, ora 10:00- luni, ora 15:00):

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si