În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h. Compania Naţională de Adrministrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că nu sunt drumuri închise şi că, în perioada 15.12.2018 ora 17:00 – 16.12.2018, ora 05:30, drumarii au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113

utilaje şi au răspandit aproximativ 9876 tone material antiderapant.

Cod portocaliu de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei

UPDATE- CNAIR: Nu sunt drumuri închise, deşi e cod portocaliu în unele judeţe; drumarii au răspândit aproape 10.000 de tone de material antiderapant

Drumarii au intervenit, până duminică la ora 5.30, pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspândit aproximativ 9.876 tone material antiderapant.

Potrivit Companiei Naţionale de Adrministrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în perioada 15.12.2018 orar 17:00 – 16.12.2018, ora 05:30, drumarii au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspandit aproximativ 9876 tone material antiderapant.

Cod portocaliu de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei

Cel mai mult s-a intervenit în regionalele din Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Astfel, DRDP Cluj a şucrat cu 279 autoutilaje şi a împrăştiat 3.142,8 tone de material antiderapant. DRDP Timişoara a lucrat cu 230 autoutilaje, fiind distribuite 2.805,5 tone de material antiderapant, iarv DRDP Iaşi a împrăştiat 2.113,5 tone de material antiderapant.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”

, a transmis CNAIR, citați de News.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Centrul Infotrafic a anunţat anterior că se circulă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori, pe anumite tronsoane, în special din afara localităţilor, fără a fi semnalate, însă, drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt.

Cod portocaliu de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor continua şi dumunică, în cea mai mare parte a ţării.

În Dobrogea, Muntenia şi estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova şi în Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitaţiile vor fi importante cantitativ.

Cod portocaliu de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei

„Vor fi depuneri de polei în nordul şi nord-estul Munteniei, local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Transilvania şi Oltenia. La altitudini sub 1500 m în estul Carpaţilor Meridionali şi în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea de gheţuş sau polei. Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, este cod galben, până la ora 16.00, în Banat, în cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi nordul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură. Aici vor continua precipitaţiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. La munte vor fi rafale ale vântului de peste 60 km/h.

Cod portocaliu de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei

În plus, până la ora 12.00, este cod portocaliu în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În aceste judeţe va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

sursa foto: News 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si