Avertizare meteorologică ANM  de cod portocaliu de ploi abundente în mai multe regiuni din țară. Meteorologii au emis și un cod galben de vânt și ploi moderate, în regiunile de vest, dar și în unele zone montane.

Care sunt zonele afectate de ploi abundente și intensificări ale vântului? Află când intră codul portocaliu în vigoare.

Cod portocaliu de ploi torențiale

Meteorologii ANM au emis un cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe zone din nordul țării. În regiunile montane din Maramureș și zona montană din Bistrița Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare, va ploua torențial. Cantitatea de precipitații va fi de 50-70 l/mp. Izolat, cantitatea de apă ar putea depăși 80 l/mp.  

Codul portocaliu de ploi torențiale intră în vigoare pe data de 30 noiembrie, de la ora 20:00, și este valabil până mâine, 1 decembrie, la ora 15:00.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Când ninge în București. Meteorologii ANM au extins codul portocaliu de viscol. Premierul Marcel Ciolacu a convocat comandamentul de iarnă

Cod galben de vânt și ploi moderate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe regiuni din țară. Codul portocaliu de cantități mari de precipitații intră în vigoare de astăzi, 30 noiembrie, de la ora 17:00 și va fi valabil până la data de 1 decembrie, la ora 21:00.

Zonele afectate sunt Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei, unde vor fi înregistrate abundente.

În zonele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, vor fi precipitați mixte care se vor transforma în ploi abundente, iar cantitatea de precipitații va duce la topirea stratului de zăpadă.

În regiunile de vest, vântul va ajunge la intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h. În zonele montane, la altitudini înalte, rafalele de vânt vor sufla cu o viteză de peste 80-100 km/h.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si