Avertizările ANM intră în vigoare de sâmbătă, ora 18.00, cu un cod galben de ploi, după care, de duminică dimineața, lucrurile devin și mai serioase.

Citește și: Vreme neobișnuită în luna octombrie. Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Peste 20 de județe și Capitala se vor afla sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente începând de duminică, 29 septembrie, ora 10.00.

Meteorologii anunţă că, de sâmbătă seara, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi la munte vor fi ploi şi furtuni. De duminică dimineaţă, toată ţara se va afla sub incidenţa unui cod galben de ploi şi vânt, iar vremea se va răci.

În nordul şi estul Olteniei, în Muntenia, în Carpaţii Meridionali şi Orientali va fi cod portocaliu de ploi abundente, cu acumularea a 50-90 l/mp şi izolat peste 100 l/mp.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Şi în Capitală, vremea se va răci de duminică şi vor fi ploi, temperatura maximă ajungând, luni, la 18 grade.

Cod galben de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică, averse însemnate cantitativ, valabilă de sâmbătă, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi în unele zone ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Alba şi Cluj.

”În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii şi va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, a transmis ANM.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare

Începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 22.00, va fi în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în toată ţara.

Astfel, aversele se vor extinde în toată ţara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova şi estul Munteniei temporar vor fi şi rafale de peste 70 km/h.

În plus, vremea se va răci accentuat în toată ţara. La munte, la altitudini în general de peste 1.700 de metri şi cu precădere în Carpaţii Orientali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Citeste si: Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a fost cel care a cerut divorțul. „Nu știu de ce a luat foc. Am cerut divorțul pentru că aveam neînțelegeri”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Ruxandra și cu ce se ocupă nora foștilor soți, Alin Oprea și Larisa Uță! Tânăra a intervenit dur în scandalul dintre cei doi- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cod portocaliu de ploi torențiale în peste 20 de județe și București.

Cod portocaliu de ploi torențiale în peste 20 de județe și București.

Cod portocaliu în jumătate din țară

De duminică de la ora 10.00 până luni, la ora 12.00, va fi cod portocaliu de ploi torenţiale şi abundente, în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Covasna, în municipiul Bucureşti şi parţial în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi.

”În intervalul menţionat, în nordul şi estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi perioade cu ploi torenţiale şi abundente. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 50...90 l/mp şi izolat de peste 100 l/mp”, a arătat ANM.

În zona municipiului Bucureşti, de sâmbătă, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 14...16 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si