RO-Alert a emis un Cod portocaliu, valabil până joi la ora 14:30.

Este vorba despre localitățile Alba Iulia, Teiuș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Meteș, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cricău, Rădești;Aiud, Baia de Arieș, Galda de Jos, Stremț, Mirăslău, Livezile, Sălciua, Poșaga, Mogoș, Rimetea, Întregalde, Ocoliș, Râmeț și Ponor.

Vor fi averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Citește și: VIDEO- Valul de aer tropical aduce căldura la cote extreme: Românii caută disperați modalități de a se răcori

Prognoza meteo în București pe următoarele două zile

ANM a anunțat prognoză specială, valabilă în între 22.06.2023 ora 10:00- 24.06.2023 ora 22:00.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Disconfortul termic se va accentua, iar vremea va deveni caniculară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 33- 36 de grade, iar cele minime de 18- 20 de grade.

În cursul după-amiezilor vor fi înnorări și probabilitate pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului

Peste 200 de case și terenuri agricole distruse de ploile torențiale

Peste 200 de case din mai multe localități doljene au fost afectate de inundații, iar mii de metri pătrați de grădini cu legume au fost înecate din cauza ploilor torențiale produse săptămâna trecută.

Potrivit bilanțului parțial dat publicității de Prefectura Dolj,  în urma inundațiilor   de săptămâna trecută, 204 case din comunele Almăj, Castranova, Greceşti, Murgaşi, Cernăteşti, Botoşeşti Paia, Carpen, Melineşti, Vîrvoru de Jos şi din oraşul Pleniţa au fost afectate.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în Almăj, unde au fost inundate 45 de case și în Vîrvoru de Jos, unde 34 de curți și case au fost inundate, potrivit news.ro.

Citește și:  VIDEO- Ploile fac prăpăd în România. Trafic rutier îngreunat și copaci căzuți în Argeș, în urma furtunilor

Astfel, aproximativ 16 mii de metri pătrați de plantații unde erau cultivate legume sau solarii au fost distruse.

Inundațiile formate în urma ploilor torențiale de săptămâna trecută au făcut prăpăd în mai multe localități din Dolj. Peste 200 de case au fost afectate și mai multe terenuri pe care se cultivau legume au fost distruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si