Hidrologii au emis avertizări Cod Galben și Cod portocaliu de viituri, care vor fi valabile până luni, în jurul prânzului, pe râuri din 17 județe. Inundațiile vor avea loc pe râuri din bazinele hidrografice Tisa – intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Bistriţa (afluent al Siretului).
Sub Cod galben sunt, de sâmbătă, ora 14:00, până luni, la ora 12:00, râuri din Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad și Hunedoara.

Citește și: Cod galben de ploaie și burniță în mai multe județe din țară

Până duminică, la ora 12:00, este Cod galben și pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Suceava, Harghita şi Neamţ, notează Mediafax.

Cod galben de ploaie și burniță în mai multe județe din țară

În județele Brașov, Sibiu și Covasna a fost emis cod galben de ploaie și burniță cu depunere de polei. Cod galben de ploaie și burniță cu depundere de polei, pentru primele ore ale zilei de joi. Șoferii din Brașov, Sibiu și Covasna trebuie să fie atenți la volan. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, ploaia înghețată este un fenomen extrem de periculos mai ales pe carosabil și este foarte greu de combătut prin intervenția utilajelor de deszăpezire.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

DRDP Brașov a acționat cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire în cursul nopții de miercuri spre joi. Codul galben a fost valabil până joi dimineața.

Citește și:  Prognoza meteo pentru Sărbători: Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și de Revelion 2023- Când ninge în București?

Meteorologii anunţă că, până joi dimineaţă, vor fi ploi în majoritatea zonelor ţării, în Oltenia, sudul Banatului şi nordul Munteniei fiind aşteptate precipitaţii mixte, iar pe arii restrânse se va forma polei. De asemenea, zona de munte a judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea va fi sub Cod galben de ninsori viscolite până joi, la ora 10.00.

Citește și: ANM a emis un Cod galben de ceață și vânt pentru mai multe județe din țară

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si