Serviciul de meteorologie britanic, a emis un cod roşu de caniculă pentru luni şi marţi în mare parte din Marea Britanie, de la Londra şi sud-estul ţării, până la York şi Manchester.

Prima alertă de cod roșu din istoria Marii Britanii

Temperaturi ridicate sunt prognozate şi în restul Marii Britanii, precum şi în Ţara Galilor şi anumite regiuni din Scoţia.

Este prima alertă roșie de căldură din istoria Marii Britanii.

Citeste si: Evacuări în mai multe țări din cauza caniculei

Luni, Londra va fi unul dintre cele mai fierbinți locuri din lume, temperaturile urmând să fie mai ridicate decât în Sahara Occidentală și în Caraibe, potrivit meteorologilor citați de BBC. Prognoza indică 40 de grade luni şi 39 de grade marţi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Meteorologii spun că în această perioadă, se întâmpla rar ca temperaturile să depăşească 27 de grade în capitala britanică.

Citeste si: Spitalele din prima linie din Capitală sunt aproape pline. Valul șase de Covid creează probleme

Cea mai ridicată temperatură înregistrată în Marea Britanie a fost de 38,7 de grade Celsius, în Cambridge, în 2019.

A fost crescută capacitatea ambulanțelor

Meteorologii spun că temperaturile ridicate vor avea un impact mare atât asupra oamenilor, cât şi asupra infrastructurii, astfel că este nevoie de „schimbări substanţiale în practicile de lucru şi rutinele zilnice”.

Unele şcoli plănuiesc să închidă devreme sau să nu se deschidă deloc, deşi guvernul a emis ghiduri menite să le menţină deschise.

Citeste si: Marea Britanie a intrat în stare de urgență. Canicula face ravagii

Compania feroviară Network Rail a precizat că oamenii ar trebui să călătorească numai ”dacă este absolut necesar” luni şi marţi, unele anulări fiind deja anunţate, precum şi restricţii de viteză.

După o întâlnire de urgenţă a miniştrilor, sâmbătă, ministrul Sănătăţii Steve Barclay a spus că va creşte capacitatea ambulanţelor şi va fi suplimentat numărul operatorilor de apeluri.

Citeste si: Un bărbat din Brașov este acuzat de braconaj. Acesta a ucis ilegal un cerb

Serviciul de Ambulanţă din Londra a anunţat că a primit 7.000 de apeluri pe zi referitoare la temperaturile în creştere şi se aşteaptă să înregistreze 8.000 de apeluri atât luni, cât şi marţi.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si