Cod roșu de furtună în Marea Britanie. Meteorologii avertizează rafale de vânt de până la 145 de km/h, provocând întreruperi de curent.

Citeste si: Doua super-furtuni fac ravagii in Europa

BBC Weather a comunicat că „ar putea fi una dintre cele mai periculoase furtuni din ultimele trei decenii”.

Vântul atinge rafale de forța unui uragan

Meteorologul BBC Weather, Ben Rich, a spus că se așteaptă ca furtuna Eunice să provoace pagube mari.
„Vânturile cu aceeaşi intensitate vor avea un impact diferit în diverse regiuni ale Regatului Unit – de exemplu, coastele din vestul Scoţiei sunt mult mai bine pregătite pentru vânturi de 129 km/h decât zona de interior din sudul Angliei”, afirmă meteorologii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Cod galben de vânt puternic, până vineri dimineaţă, în 27 de judeţe

Acesta a mai afirmat că, deși Eunice nu este un uragan, rafalele de vânt atinse ar putea ajunge la forța unui astfel de fenomen.

Codurile roșii sunt rare, iar atunci înseamnă că acoperișurile ar putea fi smulse și aruncate, copacii doborâți la pământ, iar rămășițele din aer ar putea pune în pericol viața oamenilor.

Avertismentul vizează sud-estul Angliei și sudul Țării Galilor.

Școlile vor fi închise, iar transportul feroviar va fi oprit temporar

Sute de școli vor fi închise în Cornwall, Devon Somerset şi Bristol, iar circulația feroviară va fi oprită temporar.
Eunice este a doua furtună din această săptămână care loveşte Marea Britanie, după ce furtuna Dudley a lovit părţi din Scoţia, nordul Angliei şi Irlanda de Nord, lăsând mii de case fără curent electric.

Citeste si: VIDEO| Dudley și Eunice, două super-furtuni, lovesc încă de ieri vestul Europei. Imagini din cele mai afectate zone

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Oamenii sunt sfătuiți să își lege bine obiectele din grădini pentru a nu fi luate de vânt, să își țină mașinile în garaj și să nu iasă din case. Se preconizează că râurile din Pennies, North Yorkshire şi Lancashire vor produce inundaţii în weekend. Nivelul apei din râuri, lacuri şi pâraie este probabil să crească şi să se reverse din cauza unei combinaţii de efecte secundare ale furtunii Dudley şi topirii zăpezii.

VIDEO: Românii din Regat sunt prinși în mijlocul urgiei

Românii care locuiesc în Marea Britanie s-au adăpostit în case. Spun că așa își vor petrece inclusiv weekendul. Mulți dintre românii afectați de furtunile care au lovit Regatul ne-au trimis filmulețe cu urgia. Poveștile lor le puteți urmări în filmulețul de mai jos:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si