Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, nu mai face față solicitărilor persoanelor ce doresc să se testeze de Covid-19 sau să se interneze.

Numărul apelurilor a ajuns la circa 370 pe zi

"Avem o avalanşă de solicitări. S-a dublat numărul apelurilor, având în vedere că avem de făcut şi recoltări la domiciliu. Lumea e speriată, mulţi sună pentru testare. Avem 2, chiar 3 zile în urmă la testări.

Cazurile de COVID sunt multe. Am avut recent şi 11 decese într-o zi. Doar unul era vaccinat, dar era în vârstă şi avea comorbidităţi. Acum avem în aşteptare peste 100 de cazuri la testare", a declarat reprezentantul SAJ Galaţi.

Doar astăzi, peste o sută de persoane așteaptă să fie încă testate acasă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mărturia șocantă a unei femei ce și-a pierdut sora în incendiul de la ATI: ”La ATI era mizerie. Stătea toată dezbrăcată, cu o pătură pe ea”

Cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei

"E cel mai greu de la începutul pandemiei, paturile sunt ocupate, oamenii aşteaptă. Acest virus acum se răspândeşte mult mai repede, suntem sub o presiune mare. Triem cazurile în funcţie de gravitate. Oamenii sunt frustraţi că au de aşteptat aşa mult, dar unii sunt grav şi mergem cu prioritate la aceia. Cumva, vina e împărţită. Oamenii au beneficiat de relaxare şi nu-şi au luat măsuri de precauţie, nu s-au vaccinat", a afirmat el.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 1 octombrie. Trei tineri printre victimele de azi. Aproape 400 de copii spitalizați cu COVID


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si