Meteorologii au emis un cod roșu de vreme rea în zona montană. Sunt anunțate intensificări ale vântului la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpații Meridionali. Codul intră în vigoare marți noapte.

Citește și: VIDEO- Vremea se schimbă radical în țară. Sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare

ANM a mai emis și cod portocaliu de visol și intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni.


Mai multe judeţe din Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, Dobrogea şi estul Munteniei se află sub Cod galben de vânt pe parcursul zilei de luni.

 

Telecabina care asigura accesul la Balea Lac este oprita. Sunt in jur de 20 de turisti britanici la Balea. Sunt cazati la cabana, fara probleme. S-ar putea sa-i coboare in aceasta dupa amiaza, dar depinde de cum va fi vremea. Acum.bate vantul destul de tare si telecabina nu poate fi pornita din motive de siguranță. 

Vremea se schimbă radical în țară. Sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare

Meteorologii avertizează că de luni dimineață vremea se strică, până miercuri seară, la ora 21.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Avertizarea anunță intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.
Vor fi ploi îndeosebi în jumătatea de nord și se vor semnala precipitații mixte. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.

Citește și:  Cod galben de vânt puternic. Rafalele depășesc 100 km/h

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45...65

km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. 

Local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și Muntenia se vor semnala intensificări ale vântului, iar rafalele vor depăși 80, 90 km/h. viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Citește și: Cod galben de vânt puternic. Rafalele depășesc 100 km/h

Cod galben de vânt puternic. Rafalele depășesc 100 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de vânt pentru județul Cluj, în special în zona de munte. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Cel puțin 23 de morți și alți zeci de răniți după ce o tornadă a lovit statul american Mississippi

Vremea începe să se răcească în unele zone. Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de vânt pentru județul Cluj, în special în zona de munte. Această avertizare este valabilă între ora 12.00 și 16.00.
Vor fi semnalate intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 100…110 km/h, în zona de munte de peste 1800 m.

Citește și: Ora de vară 2023 dată. Când trece România la ora de vară? Iată cum trebuie potrivite ceasurile!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si