Situație de coșmar, sâmbătă, la Craiova. Mai mulți copaci au căzut peste mașinile parcate, acoperișurile unor clădiri au fost luate de vânt, iar marile bulevarde au fost înghițite de ape și valurile au luat mașinile pe sus. 

Citeste si: Cod galben de inundații în țară. Care sunt zonele vizate

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a transmis un mesaj de alertă către locuitorii orașului în care le cerea să circule cu atenție.

"Atenție! Este cod ROȘU de ploaie și vânt în Craiova!"

"Atenție! Este cod ROȘU de ploaie și vânt în Craiova! Am închis parcurile și am oprit circulația tramvaielor. Am suplimentat numărul de autobuze.
Avem deja mai mulți copaci căzuți și mai multe acoperișuri căzute!
Am închis pasajele. La Titulescu se circula doar pe partea supraterană!
Circulați cu atenție! Daca aveți probleme deosebite, sunați la telefonul cetățeanului 0251/984“", transmite primarul Craiovei.

Citeste si: VIDEO| Alertă meteo de la ANM. Cod portocaliu de vijelii, suprapus peste valul de caniculă

De asemenea, primăria Craiova a rugat cetățenii să evite deplasările, chiar și după încetarea furtunii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Rugăm cetățenii să evite deplasările chiar și după furtună. Sunt probleme mari în următoarele zone: Rovine, pe strada Stoilov, pe strada General Dragalina, pe bulevardul Carol“, au transmis reprezentații municipalității.

Mai multe străzi și pasaje din oraș au fost inundate. 

craiova furtuna

Vremea rea a făcut ravagii în Craiova

[Sursa foto: gds.ro]

furtuna craiova

Furtuna a ținut 50 de minute, dar a adus pagube majore în Craiova

[Sursa foto: GDS.ro]

Potrivit GDS.ro, a fost blocată circulația pe bulevardul Carol I, iar pe strada Sfinții Apostoli erau fire căzute și un copac prăbușit.

Și pe strada Nicolae Iorga este un copac căzut.

Pompierii doljeni au transmis: La nivelul municipiului Craiova sunt peste 70 de apeluri pe 112 si se intervine cu toate forțele și mijlocele din dotare pentru: degajarea de copaci cazuți pe carosabil care prin cădere au avariat și autoturisme. Acolo unde a fost cazul, pentru înlăturarea unor bucăți din acoperișurile unor blocuri luate de vânt și pentru scoaterea apei din gospodării. Nu sunt îregistrate victime până în acest moment.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si