UPDATE. Peste 60 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut, 71 de mașini au fost avariate în București 

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a furtunii, fiind afectate 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme, iar peste 60 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut.

''Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22,00 până în această dimineaţă, ora 05,00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii- 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov'', a anunţă vineri dimineaţă ISUBIF.

Acestea au constat în: 327 de inundaţii; 60 de copaci şi 7 stâlpi de electricitate căzuţi şi 3 acoperişuri luate de vânt.

Au fost afectate în total: 107 străzi; 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme.

"Se acţionează în continuare pentru rezolvarea situaţiilor semnalate", au transmis pompierii din Capitală.

Un avertisment COD ROȘU de vreme extremă a fost emis pentru București joi seara, valabil după ora 23.20 până la 0.30.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe regiuni din țară

Se anunță grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70...90 km/h, averse torențiale care vor totaliza 30....40 l/mp, descărcări electrice.

Potrivit ANM; sistemul convectiv se deplasează dinspre vestul spre estul municipiului București.

Cod Roșu de furtună și grindină în Capitală

"Vijelia a pornit dinspre partea de nord, nord-vestică a orașului, dar și dinspre sud și vest. Partea

de oraș unde este Arena Națională cu concertul Coldplay este ceva mai ferită, însă rafalele pot fi foarte puternice, de 80-90 km pe oră. Este foarte probabilă și grindina de mari dimensiuni. Aceste două elemente sunt cele mai periculoase", a declarat Florinela Georgescu, director de prognoză la ANM. 

Furtuna se dezvoltă în continuare, a precizat expertul ANM. Probabil ca fenomenele extreme să continue până mâine dimineață cel puțin.

COD ROȘU

Valabil de la: 13-06-2024 ora 23:20 până la: 14-06-2024 ora 0:30
In zona: Mun. Bucureşti;
Se vor semnala: Grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70...90 km/h, averse torențiale care vor totaliza 30....40 l/mp, descărcări electrice. Observație: sistemul convectiv se deplasează dinspre vestul spre estul municipiului București

În cursul serii de joi, bucureștenii și ilfovenii au primit mai multe mesaje RO-Alert, prin care au fost avertizați cu privire la fenomenele extreme din această noapte.

Mesajul RO-ALERT: "Avertizare meteorologica de grindină de dimensiuni medii posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depasi 70-90 km/h, frecvente descarcari electrice, averse torentiale. Perioada de manifestare 22.36-23.40. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie. ISUBIF".
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si