România fierbe la peste 40 grade Celsius. Meteorologii ANM au emis cod roșu și cod portocaliu de caniculă, valabil până la jumătatea săptămânii următoare.

România arde. Cod roșu și portocaliu de caniculă, în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu și un cod roșu de caniculă pentru weekendul 13-14 iulie, valabil în toată țara.

Codul portocaliu valabil în weekend se manifestă în Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, cu temperaturi de până la 35 de grade, disconfort terminic ridicat și nopți tropicale.

Codul roșu de caniculă din weekend este valabil în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Sunt așteptate temperaturi de până la 41 de grade Celsius, iar canicula va fi greu de suportat din cauza disconfortului termic ridicat.

Citește și: Grătarul cu prietenii s-a transformat într-o tragedie. Un bărbat a fost găsit mort în apele Prutului, după ore întregi de căutări. "El a intrat şi s-a dus mai în adânc..."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Vremea în weekend, 13-14 iulie

[Sursa foto: Capturi ANM]

Valul de căldură va continua și săptămâna următoare. Codul roșu de caniculă s-a extins pentru luni și marți și în Constanța și Tulcea. De asemenea, atât codul roșu, cât și codul portocaliu de caniculă vor persista.

Meteorologii au anunțat pentru 15-16 iulie temperaturi care pot ajunge până la 42 de grade Celsius.

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele

termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale, se arată în informarea ANM.

Citește și: 2 morți și 2 răniți într-un grav accident rutier, la 1 km de frontiera Cenad

Vremea luni și marți, 15-16 iulie

[Sursa foto: Capturi ANM]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si