Pana la finalul anului urmeaza a fi aduse ultimele modificari, iar de anul viitor va exista un proiect nou. Anuntul a fost facut miercuri de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, in cadrul conferintei ”Semestrul European: Raportul de tara pentru Romania 2018”, organizata de CE.

„Pana la jumatatea anului, facem o analiza a Codului Fiscal, vom lua articol cu articol si vom simplifica.

La finalul anului vom veni cu o ultima modificare. Pot fi si modificari care sunt obligatorii de facut”, a declarat Teodorovici, care a subliniat ca vrea sa fie eliminate toate disfunctionalitatile.

El mentioneaza ca unele lucruri nu sunt in regula si mai multe lucruri se vor schimba, de exemplu la Vama.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„De exemplu, firmele sub 100 milioane lei sunt obligate sa plateasca TVA-ul in vama, iar cele de peste 100 milioane lei, dupa ce si-au vandut produsele. Asta este o piedica pentru companiile noastre, care sunt sub acest plafon”, explica Teodorovici, care precizeaza ca acest lucru trebuie schimbat.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, ”vom avea un Cod fiscal nou, care sa nu mai fie modificat", a adaugat Teodorovici.

Teodorovici sustine ca sunt mai multe masuri care vor fi luate in acest an, inclusiv in sensul reformei ANAF-ului si a reducerii evaziunii fiscale, masuri care vor fi mentionate in documentul de raspuns la raportul de tara al CE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si