Codul Rutier se schimbă în anul ce urmează. Senatul a adoptat un proiect de lege ce prevede un nou sistem de amenzi pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. Conform noului proiect, drumurile publice din țara noastră vor fi monitorizate video de Poliția Română, iar contravențiile vor fi astfel constatate în mod automat.

Citeste si: Un tramvai nou-nouț din Arad a fost vandalizat din prima zi

Senatul a adoptat un proiect de lege ce prevede un nou sistem de amenzi pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. Acest lucru va fi posibil doar dacă proiectul de lege va fi adoptat și de Camera Deputaților, promulgat de președinte, iar apoi publicat în Monitorul Oficial, potrivit Antena 3.

Citeste si: Accident rutier grav: patru mașini sunt implicate

Codul Rutier 2021: Se modifică şi amenzile pentru șoferi

Proiectul de lege care prevede modificarea Codului Rutier 2022 are în vedere ca drumurile publice din țara noastră să fie monitorizate video de Poliția Română, iar contravențiile șoferilor vor fi astfel constatate în mod automat. De asemenea, în acest fel vor putea fi aplicate și amenzile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| O jandarmeriță din Cluj este anchetată după apariția unor imagini compromițătoare în spațiul public

„Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de detecţie, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, între 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv între 500 m şi 1.000

m pe autostrăzi şi drumuri expres. Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional «Distanţa între indicator si locul dispunerii dispozitivului de detecţie»”, a fost transmis în proiectul de lege.

Acest proiect de lege a fost adoptat tacit de Senat, fără a fi discutat în plen ori supus unor voturi. Noua propunere, din Parlament, prevede dezvoltarea unui sistem de camere de supraveghere la nivelul țării, iar Poliția îi va putea amenda pe șoferi automat, în baza imaginilor surprinse pe camerele respective.

codul rutier se schimbă în 2022

Atenție, șoferi! Se schimbă CODUL RUTIER.

[Sursa foto: Facebook]

Noul sistem video ar trimite automat la adresa șoferului o fotografie alături de procesul verbal de constatare a contravenției, iar aceste imagini vor fi folosite drept probe.

Citeste si: Amenzi usturătoare pentru șoferii care sunt prinși fără cauciucuri de iarnă. Toți cei care merg la munte de sărbători trebuie să știe asta. Ce altă sancțiune este prevăzută de Codul Rutier


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si