Potrivit polițiștilor, în colet au fost descoperite mai multe substanţe interzise, printre care cocaina, ecstasy, amfetamină. 

Doi bărbați au fost reținuti de către polițiștii din Neamț după ce au ridicat un colet cu droguri

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu. 

Citește și: Un bărbat din Capitală a fost dus la audieri după ce a organizat jocuri de noroc fără autorizație

“Coletul, expediat din Olanda, prin intermediul unei firme de curierat,  conţinea 4.990 de comprimate de ecstasy, 2.000 de timbre impregnate cu LSD  şi cantităţile de aproximativ 200 de grame de cocaină, 3.265 de grame sulfură de dimetil, 2 kilograme de substanţă cristalină ce conţine MDMA, 3 kilograme de ketamină şi 370 de grame de amfetamină”, se arată în comunicat.

Citește și: Turiști români prinși cu rulote cu droguri și arestați în Albania

Potrivit anchetatorilor, una dintre persoane era dată în urmărire pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Bărbatul fusese condamnat definitiv la patru ani şi zece luni de închisoare.

O rețea de trafic de droguri din Ardeal a fost destructurată de polițiștii din Iași

Cel ce a pus bazele rețelei de trafic de droguri este Bogdan Negrei, zis ”Crețu”, cel care a fost recent eliberta din închisoare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un român a fost arestat în mod brutal în Italia, deși nu era vinovat

Din rețea făcea parte și un bărbat din Iași, drogurile fiind trimise în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani.  

Crețu a fost condamnat după ce în anul 2010 el a dat foc unei tinere în fața unei discoteci din Austria, deoarece aceasta n-a dorit să-i plătească taxa de protecție.

Citește și: Un tânăr român din Austria, acuzat că a drogat și violat o minoră de 13 ani în toaleta unui club. Abuzul a fost filmat

Acesta ar fi pus la punct toate detaliile planului chiar din închisoare. Aceștia împregnau scrisori cu droguri şi le trimiteau prin poştă unor deţinuţi, care fărâmiţau hârtia scrisorilor impregnate şi făceau ţigări, pe care le vindeau.

Ce au declarat autoritățile

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

Citește și: Percheziții la traficanţi din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Polițiștii au găsit zeci de kilograme de droguri

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2022- martie 2023, cei patru inculpaţi, din judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc canabis, droguri de mare risc JWH 210 şi heroină şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive 3-CMC consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza acestor judeţe.

Citește și: O rețea de trafic de droguri din Ardeal a fost destructurată de polițiștii din Iași

De asemenea, inculpaţii, parte dintre aceştia condamnaţi anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberaţi condiţionat, au aprovizionat cu substanţe psihoactive ADB-BUTINACA şi droguri de mare risc JWH 210 deţinuţii încarceraţi în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani”, au precizat reprezentanţii DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si