Colin Powell, primul secretar de stat de culoare al SUA, a cărui conducere în mai multe administrații republicane a contribuit la modelarea politicii externe americane în ultimii ani ai secolului 20 și la începutul secolului 21, a murit din cauza complicațiilor Covid-19, informează CNN.

Citeste si: A murit Eddie Jaku, "cel mai fericit om de pe Pământ"

Colin Powell, complet vaccinat anti-COVID

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA și președinte al șefilor de stat major, a încetat din viață în această dimineață din cauza complicațiilor de la Covid 19”, a scris familia Powell pe Facebook.

„Am pierdut un soț remarcabil și iubitor, tată, bunic și un mare american”, au spus ei, menționând că liderul militar american era complet vaccinat.

Colin Powell a fost un soldat profesionist cu o carieră uimitoare, de la serviciul de luptă din Vietnam până la a deveni primul consilier de securitate națională de culoare, la sfârșitul președinției lui Ronald Reagan.

Conform CNN, a fost și cel mai tânăr președinte afro-american al șefilor de stat major sub președintele George H.W. Bush.

Colin Powell a prezentat în fața ONU informații eronate cu privire la armamentul deținut de regimul Sadam Hussein, fapt care a permis declanșarea războiului din Golf

[Sursa foto: Facebook / Colin Powell]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Popularitatea națională a lui Powell a crescut în urma victoriei coaliției conduse de SUA în timpul războiului din Golf. La mijlocul anilor 90, a fost considerat un candidat potențial pentru poziția de președinte al Statelor Unite.

Dar reputația lui Colin Powell a fost pătată atunci când s-a aflat că, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informații incorecte în fața Organizației Națiunilor Unite pentru a pleda pentru războiul din Irak.

Colin Powell, alături de Hilary Clinton

[Sursa foto: Facebook / Colin Powell]

Colin Powell, rănit în războiul din Vietnam

Colin Luther Powell s-a născut la 5 aprilie 1937, în Harlem, New York, din imigranții jamaicani. După ce a crescut în South Bronx, Powell a urmat școala la City College din New York.

A intrat în armata SUA în 1958 și ulterior a efectuat două tururi în Vietnamul de Sud în anii 1960, unde a fost rănit de două ori, inclusiv în timpul unui accident de elicopter în care a salvat doi soldați.

Colin Powell a rămas în armată și după întoarcerea de pe front și a urmat Colegiul Național de Război.

El a fost promovat în funcția de general de brigadă în 1979, apoi drept consilier de securitate națională al lui Reagan în 1987 și a fost ales de către George H.W. Bush în 1989 pentru a conduce șefii de stat major.

Scandalul din 2013: Corina Crețu ar fi avut o relație cu Colin Powell

În anul 2013, Corina Crețu scria pe pagina sa de socializare faptul că i s-a încălcat dreptul elementar la viața privată, după ce presa din întreaga lume a sugerat că ar fi avut o relație cu Colin Powell.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

“Mi-a fost incalcat dreptul elementar la viata privata”, le aminteste tuturor politicianul roman. Scandalul a izbucnit dupa ce un hacker numit Guccifer a spart contul de mail al fostului secretar de stat american si a publicat atat conversatii private dar si fotografii ale Corinei Cretu.

“Unele dintre pozele furate din emailul meu nu au nicio legatura cu Colin Powell”, mai spune europarlamentarul. Corina Cretu si-a aratat indignarea dupa ce, scrie europarlamentarul, ″in presa au aparut imagini “furate” din e-mailul personal”.

De asemenea, aceasta s-a considerat abuzată, după ce a văzut că au apărut în public acele poze.

Corina Cretu: “Consider un abuz folosirea publica a acestor poze care au fost obtinute prin violarea corespondentei si care imi incalca dreptul elementar la viata privata”.

In postarea sa, Corina Cretu nu pomeneste insa nimic despre presupusa relatie cu oficialul american: “Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legatura cu ceea ce se numeste ‘corespondenta mea cu Colin Powell’, pur si simplu faceau parte dintre amintirile mele personale”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si