Combinatia care va poate baga in spital de 1 Mai. De ce nu trebuie sa asociati micii cu berea
Micii si berea sunt nelipsiti de pe mesele romanilor de 1 Mai, insa aceasta combinatie este o adevarata povara pentru organism.
Micii din comert pot contine, pe langa carnea tocata, afanatori, soia, fostfati sau coloranti. Sunt foarte greu de digerat din cauza cantitatii mare de grasime de origine animala, iar daca mai adaugam si paine sau bere, ingreunam si mai mult digestia. Mai mult, frigerea lor incomplete poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis.
Consumul excesiv de mici poate duce la cresterea riscului de aparitie a anumitor forme de cancer, cum este cel de vezica, de pancreas sau cel de colon, a pancreatitelor acute sau cronice.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Micii contin cantitati mari de sare, fiind contraindicati persoanelor obeze, hipertensive, diabeticilor, celor cu boli hepato-renale sau dislipidemie, noteaza romaniatv.ro.
Daca asociati mesele copioase cu o bere, creste ridcul de a acumula substante toxice in colon. Medicii recomanda ca atunci cand mancati o friptura, cel mai bine e sa o asociati cu un pahar de apa sau de vin, nicidecum cu o bere.