Atât medicii cât și pacienții sunt în această perioadă asaltați de adevărate cocktailuri de virusuri periculoase. Deși, cu toții ne-am confruntat cu gripa de când ne știm, iar formele de Covid din această perioadă sunt unele ușoare, atunci când ajungem să ne infectăm simultan cu cele două virusuri, organismul nostru este pus la pâmânt, iar, îmbolnăvirea devine una dezastruoasă pentru mulți dintre pacienți, mai ales pentru vârstnici și copii.

Așa se face că paturile spitalelor sunt pline, iar sezonul gripal este departe de a se închia.

Combinația dintre Covid și gripă poate fi periculoasă

Virusul gripal este cel care pune cele mai serioase probleme în momentul de față, însă, imediat este urmat și de SARS-CoV-2, dar și de o nouă subvariantă a sa, Kraken. Toate prezintă simptomatologie asemănătoare, iar problemele serioase apar cel mai des la vârstici, ori copii, atunci când ajung să fie infectați cu toate.

A le avea concomitent sigur că înseamnă un prognostic care poate fi mai rezervat, riscul mai mare de a avea complicații, este o simptomatologie zgomotoasă, este ceea ce avem la gripă, dar de o intensitate mai mare cu dureri importante, intense musculare, articulare, dureri de cap.
Chiar ieri au fost anunțate primele 2 cazuri de infectare cu noua tulpină Kraken. Din fericire, cei doi pacienți identificați la Institutul Matei Balș din Capitală au prezentat forme ușoare, astfel că au fost deja externați.

Simptomatologia ar fi fost însă una devastatoare dacă ar fi avut și gripă. Medicii spun că noua variantă a virusului are o transmisibilitate mai crescută chiar și cu 40 de procente, așa se face că putem avea un val de infecții care să dea din nou spitalele peste cap, mai ales că în multe dintre ele deja paturile sunt pline.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Alexandru Rafila a vorbit despre noua subvariantă a SARS-COV-2: ”Nu există date privind o gravitate mai mare a infecţiilor cu aceste tulpini noi”

Flurona a dat peste cap imunitatea românilor

E o nouă subtulpină de Omicron. Într-o oarecare măsură era de așteptat, asta este evoluția normală a acestui virus, el se mutează până la nivelul la care dă multiple infecții în populație, adică o creștere a numărului de infectări, dar nu și o severitate a infecțiilor, adică sunt mulți oameni infectați, dar severitatea cazurilor e scăzută.
Pentru a interna un pacient, medicii sunt nevoiți să externeze mai întâi altul. Pacienții sunt și ei speriați de acest cocktail de virusuri circulante, iar mulți se prezintă la medic de teamă, tocmai pentru că nu mai înțeleg nimic, iar semnele de îmbolnăvire îi sperie atât de tare că iau cu asalt camerele de gardă: „Nu mai înțeleg nimic... mă sperie foarte tare febra care se face la gripă, care cred că e mai rea decât Covid-ul”.

Dintre cei aproape 300 de pacienți care se prezintă zilnic la camera de gardă a Institutului Matei Balș, aproape 40% se pozitivează cu gripă, iar alți 30% cu SARS-CoV-2.


De altfel, dacă ne uităm la cifre, în urmă cu 3 ani, înainte de pandemie, autoritățile au raportat nu mai puțin de 1.929 de virusuri gripale, în timp ce în anul pandemic 2020-2021 au fost confirmate în laborator numai 4 cazuri de gripă, pentru că atunci mulți nu se mai testau de gripă, ci doar de Covid. Acum ajungem din nou la o explozie. 841 de cazuri de gripă au fost confirmate în laborator sezonul acesta, însă, medicii sunt rezervați și spun că sezonul gripal e departe de a se fi încheiat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Medicul Mihai Craiu vorbește despre cum se transmite virusului gripal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si