Close sidebar
Close sidebar

Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, în vizită la București

Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, va efectua o vizită în România în perioada 31 martie – 1 aprilie.

Diana Bostan,

Nicolas Schmit

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului naţional, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai partenerilor sociali şi va vizita două proiecte sociale, mai arată sursa citată.

Comisarul european Nicolas Schmit va vizita România

Comisarul european Nicolas Schmit a declarat: „Românii i-au primit în casele lor pe cei care fug din calea războiului brutal din Ucraina, motiv pentru care ne exprimăm recunoştinţa faţă de ei şi solidaritatea noastră cu România. În timpul vizitei mele de două zile, voi avea ocazia de a explica opţiunile de finanţare din fonduri UE disponibile pentru primirea de refugiaţi şi pentru integrarea lor în educaţie, formare şi pe piaţa forţei de muncă.

Voi discuta, de asemenea, despre situaţia economică şi socială a României cu guvernul, parlamentul şi partenerii sociali, în special despre măsurile de consolidare a coeziunii sociale. Şi voi sublinia importanţa finalizării planului naţional de punere în aplicare a Garanţiei europene pentru copii”, a declarat Nicolas Schmit, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Citeste si: Cât costă rachetele supersonice 3M22 Zircon, aflate în dotarea armatei rusești

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Oficialul european se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului naţional, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai partenerilor sociali şi va vizita două proiecte sociale, mai arată sursa citată.

Vor avea loc întâlniri cu autorităţi locale şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale

Vineri, 1 aprilie, comisarul Schmit seva întâlni cu parteneri sociali (reprezentanţi ai angajatorilor şi ai sindicatelor). Va vizita o şcoală din Bucureşti care a primit copii care au fugit din Ucraina invadată de către Rusia, împreună cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Trafic blocat la ieșirea din Otopeni spre Balotești din cauza unui accident

Comisarul va vizita apoi Şcoala profesională Concordia, un ONG cofinanţat prin Fondul social european (FSE), care sprijină copiii, tinerii şi familiile aflate în dificultate astfel încât aceştia să poată avea o viaţă mai autonomă şi care sprijină, în prezent, refugiaţii ucraineni, mai spune sursa menţionată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI