Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit miercuri în Parlamentul European despre răspândirea rapidă a variantei Omicron și despre avertismentul oamenilor de știință care susțin că varianta ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie. Șefa Comisiei Europene îndeamnă spre vaccinare spunând că există suficiente doze de vaccin pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

Citeste si: Italia impune de joi test negativ obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc din UE

Evoluția variantei Omicron

Având în vedere creșterea de la o zi la alta a numărului de cazuri cu varianta Omicron, „oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie”, a spus șefa Comisiei Europene, care a vorbir despre o „evoluţie extrem de îngrijorătoare”. 

Citeste si: Certificatul COVID la locul de muncă, introdus până de Anul Nou- surse

Numărul de cazuri Omicron se dublează la două sau trei zile

„Însă, în anul care s-a scurs, am lucrat din greu şi am realizat multe lucruri. De aceea, Europa este acum într-o poziţie mai bună pentru a combate virusul”, a mai adăugat șefa Comisiei Europene. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„În primul rând, avem acum suficiente doze de vaccin pentru fiecare european”, a subliniat Ursula von der Leyen, reamintind că 66% din populaţia UE a primit două doze de vaccin şi că, în acest moment, doza a treia, administrată deja unui număr de 62 milioane de europeni, ”este cea mai bună protecţie împotriva noii variante”.

”Cel mai important acum este să creştem numărul de persoane vaccinate în Europa cât mai repede posibil”, pentru că ”preţul pe care îl vom plăti dacă oamenii nu sunt vaccinaţi va continua să crească”, a mai declarat Ursula von der Leyen. 

Citeste si: OMS: Varianta Omicron prezintă un risc global „foarte mare”. Ce se întâmplă cu virusul

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si