Consiliul Național al Audiovizualului a sesizat Comisia Europeană cu privire la rolul aplicației TikTok în alegerile prezidențiale din 2024, în România. CNA își dorește ca reprezentanții Comisiei Europene să deschidă o investigație oficială pentru a afla dacă și ce rol a jucat platfomara TikTok în rezultatul primului tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidențiale.

Citește și: Klaus Iohannis a convocat de urgență ședința CSAT, pentru analiza alegerilor. "Posibile riscuri la adresa securității naționale"

Comisia Europeană, sesizată de CNA

Sesizarea făcută de CNA Comisiei Europene se datorează campaniei electorale susține de Călin Georgescu pe TikTok.

Consiliul Național al Audiovizualului din România a cerut Comisiei Europene să investigheze modul în care candidatul Călin Georgescu, care s-a poziționat pe primul loc al rezultatelor după primul tur de scrutin, și-a desfășurat campania pe TikTok. Se pare că acesta a declarat că nu a investit bani în campanie, nu și-a marcat postările corespunzător, dar a fost promovat de numeroși influenceri și susținut de zecii de mii de oameni, cu conturi apărute peste noapte, potrivit gandul.ro.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Rusia încearcă să provoace România. Ambasadorul lui Putin a înfipt, la propriu, steagul Rusiei în Vrancea- antena3.ro

Citeste si: The Guardian: Alegătorii din România sunt furioşi. Ce urmează după victoria şocantă a ultranaţionalistului în primul tur- stirileprotv.ro

Comisia Europenă a răspuns rapid la sesizarea CNA, declarând că monitorizează situația. CE a declarat că nu va interveni în alegeri, ci doar urmărește să asigure condiții egale tuturor candidaților.

Citește și: România, pe deplin în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025

”Comisia poate confirma primirea unei cereri din partea Consiliului Național al Audiovizualului din România de a deschide o investigație oficială cu privire la rolul TikTok în alegerile din România.

În temeiul Regulamentului privind serviciile digitale, TikTok este o platformă online foarte mare. Prin urmare, are obligația de a evalua și de a atenua riscurile sistemice legate de procesele electorale, inclusiv de alegerile naționale. În cazul în care Comisia suspectează o încălcare pe baza probelor de care dispunem, Comisia poate iniția proceduri pentru a analiza respectarea de către TikTok a obligațiilor prevăzute în Regulamentul privind serviciile digitale. Monitorizăm îndeaproape evoluțiile în această privință. Comisia nu intervine în alegerile naționale și urmărește să asigure, în limitele competențelor sale, condiții de concurență echitabile pentru toți candidații”,  a transmis Comisia Europeană, potrivit gandul.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si