Europa continuă să se confrunte cu o creștere a cazurilor de COVID-19 și un număr tot mai mare de c azuri de infectare cu noua variantă Omicron pe care Organizația Mondială a Sănătății o consideră drept o variantă îngrijorătoare din cauza multiplelor sale mutații.

Ursula von der Leyen: „Ne confruntăm în acest moment cu o dublă provocare..” 

„Ne confruntăm în acest moment cu o dublă provocare”, a

precizat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă. „Pe de o parte, suntem în mijlocul celui de-al patrulea val... Pe de altă parte, ne confruntăm cu o nouă amenințare, care este noua variantă Omicron”.

Comisia Europeană solicită statelor UE să fie pregătite pentru introducerea unor noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron

Comisia Europeană solicită statelor UE să fie pregătite pentru introducerea unor noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noua variantă Omicron, răspândire alarmantă în Africa de Sud. "A explodat efectiv"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, executivul UE a precizat că cei 27 de membri ai UE trebuie să intensifice campaniile de vaccinare, aproximativ 66% din populația totală a UE fiind acum vaccinată. Vaccinurile pentru copiii între cinci și 11 ani vor fi eligibile începând cu 13 decembrie.

Ursula von der Leyen a mai declarat că, având în vedere că BionTech/Pfizer și Moderna se pregătesc să livreze 360 de milioane de doze suplimentare până la sfârșitul lunii martie, există doze suficiente pentru administrarea boosterului.

„Trebuie să acționăm rapid și hotărât pentru a limita răspândirea virusului și a atenua impactul”, a declarat și Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară. „Acolo unde este necesar, trebuie introduse măsuri eficiente de sănătate publică, inclusiv distanțare socială și măști”, a mai adăugat Kyriakides.

Citeste si: OMS avertizează că interdicţiile de călătorie nu vor stopa răspândirea noii variante Omicron


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si