Cu toate acestea cele două țări vor trebui să îndeplinească o serie de condiții în viitor în ceea ce privește statul de drept, justiția și lupta împotriva corupției.

Comisia Europeană a stabilit ca Ucraina și Republica Moldova să primească statutul de candidat

"Ucraina este un stat european care a dovedit din plin că aderă la valorile pe care se bazează Uniunea Europeană", se arată în recomandare.

"Prin urmare, Comisia recomandă ca Ucrainei să i se acorde statutul de candidat, în condițiile în care aceasta va lua o serie de măsuri specifice.

Citeste si: Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova să vorbească cu Vladimir Putin. Care sunt condițiile pe care le pune liderul francez: "Nu voi merge acolo pur şi simplu"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Recomandările Comisiei Europene vor trebui aprobate de Consiliul Uniunii Europene şi de Parlamentul European.

Mai multe state europene se opun aderării rapide a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei la UE. 

Ce a declarat Maia Sandu cu privire la decizia Comisiei Europene

Președinta Moldovei, Maia Sandu a salutat decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European oferirea statului de țară candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Citeste si: Secretarul general NATO îi răspunde Papei Francisc, după ce a susținut că războiul din Ucraina „poate a fost provocat”  

„Salut opinia Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Recomandarea se bazează pe înțelegerea că țara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiției, combaterea corupției, administrația publică și drepturile omului”, a spus  Maia Sandu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si