Comisia Europeană a încheiat joi o serie de discuţii preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, a transmis instituţia într-un comunicat de presă. La finalul lunii iulie au avut deja loc o serie de demersuri pozitive cu Sanofi-GSK. Contractul avut în vedere cu Johnson & Johnson ar prevedea posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul, precum şi să îl doneze ţărilor cu venituri mici şi medii sau să îl redirecţioneze către ţările SEE.

Este preconizat că, odată ce un vaccin se dovedeșete a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19. Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea iniţială a 200 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE, precum şi pentru o posibilă achiziţionare ulterioară a până la 200 de milioane de doze suplimentare.

Comisia Europeană continuă discuţiile intense şi cu alţi producători de vaccinuri, arată un comunicat de presă al CE remis vineri News.ro.

Comisia Europeană vorbește despre un viitor vaccin împotriva COVID-19

„Viaţa cetăţenilor noştri şi economia europeană au nevoie de un vaccin sigur şi eficace împotriva coronavirusului. Discuţiile de astăzi ne permit să facem noi paşi în vederea atingerii acestui obiectiv. Comisia va depune toate eforturile, în colaborare cu statele membre şi cu companiile farmaceutice, pentru a contribui în mod activ la atingerea acestui obiectiv”, a

afirmat preşedinta CE Ursula von der Leyen, conform sursei citate.

Comisarul pentru sănătăate şi siguranţă alimentară Stella Kyriakides a precizat că negocierile pe care le va purta CE vor asigura un portofoliu cuprinzător de vaccinuri pentru cetăţenii UE.

Comisia Europeană vaccin covid 19
vaccinarea oamenilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Topul județelor cu cele mai multe infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Citeste si: Cruzime de nedescris. Câine rănit şi ţinut legat de o autoutilitară

Citeste si: Mesaje, felicitări şi urări de Sf. Maria: La mulţi ani, Maria, Marian, Marina, Marin, Mario şi Mariana!

„Astăzi (am făcut încă un pas în vederea asigurării accesului rapid la dezvoltarea unui vaccin inovator împotriva coronavirusului. Negocierile pe care le vom purta pentru a asigura un portofoliu cuprinzător de vaccinuri pentru cetăţenii europeni şi pentru întreaga lume vor continua. Un vaccin sigur şi eficace va contribui în mod decisiv la protejarea cetăţenilor împotriva virusului. Vom continua să acţionăm, alături de statele membre, până când vaccinul va ajunge la toată lumea”, a spus Stella Kyriakides.

Discuţiile au scopul de a duce la un angajament prealabil de achiziţie care urmează să fie finanţat prin Instrumentul pentru sprijin de urgenţă, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potenţiale vaccinuri cu profiluri diferite şi produse de societăţi diferite.

Toți cetățenii vor avea acces la vaccinul anti-covid-19

Citeste si: Unii copii infectați cu COVID-19 se simt rău și după luni de zile de la vindecare. Ce este oboseală postvirală

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Discuţiile preliminare încheiate astăzi cu Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale Johnson & Johnson, reprezintă un pas important în vederea încheierii unui angajament prealabil de achiziţie şi, prin urmare, a punerii în aplicare a Strategiei europene în materie de vaccinuri, adoptată de Comisie la 17 iunie 2020.

Această strategie urmăreşte să asigure accesul tuturor cetăţenilor europeni la vaccinuri de înaltă calitate, sigure, eficace şi la preţuri accesibile, într-un interval de timp de 12 până la 18 luni. În acest scop şi împreună cu statele membre, Comisia încheie angajamente prealabile de achiziţie cu producători de vaccinuri care rezervă sau acordă statelor membre dreptul de a cumpăra un anumit număr de doze de vaccin la un anumit preţ, atunci când un vaccin devine disponibil.

Comisia Europeană îşi ia, de asemenea, angajamentul să se asigure că oricine va avea nevoie de vaccin îl va primi, oriunde în lume şi nu numai în Europa. Vom fi în siguranţă doar atunci când toată lumea va fi în siguranţă.

Acesta este motivul pentru care, începând cu 4 mai 2020, Comisia a colectat aproape 16 miliarde EUR în cadrul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, acţiunea globală pentru accesul universal la teste, tratamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului şi pentru efortul global de redresare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si