Satenii se mandresc cu cei mai multi copii pe metru patrat din Romania. Micutii sunt atat de numerosi incat autoritatile locale sunt nevoite sa mai construiasca o gradinita.

“La noi e Strada Tineretului aici. Sunt multi. Sunt multi! De la intrare pana la scoala, sunt vreo 90 de copii. Pe strada asta. Ei sunt averea, viata noastra”.

Citeste si: Ce l-a indepartat pe Catalin Cazacu de iubita lui! Inainte de a intrat in competitia Exatlon era indragostit lulea de Ana Roman! Ce a postat Catalin Cazacu in urma cu doua luni

Averea oamenilor din Albesti nu se masoara in bani sau aur, ci in copii: cand alte localitati au devenit, in ani, pustii, aici sunt sute de micuti doar intr-un singur sat.

Mihai Amarandei, primar comuna Albesti Botosani: In toate cele 6 sate ale comunei sunt 1 120 copii dintre care numai 532 de copii de la gradinita pana la clasa a opta sunt din Tudor Vladimirescu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nu e casa, in localitate, de unde sa nu razbata rasete cristaline. Lentzuca are, la 34 de ani, 10 copii- cinci fete si cinci baieti. Cel mai mic are 4 luni, iar cel mai mare 14 ani.

In clipa de fata, un sfert din locuitorii satului sunt copii, iar numarul lor creste de la un an la altul.

Fenomentul imbucurator are insa nevoie de sprijinul autoritatilor, fiindca micutii sunt atat de multi incat nu mai au loc in scoli si gradinite.

Lentuca Tabacaru: Ea implineste 4 ani dar nu sunt locuri si nu o pot da la gradinita. De la 4 ani in sus.

Mihai Amarandei primar comuna Albesti Botosani: Sunt patru grupe acum, 99 de copii doar la gradinita. De anul trecut am depus un proiect s-a semnat contractul, e vorba de o gradinita moderna cu patru sali de curs.

„De obicei scolile se inchid in mediul rural fiindca nu sunt destui copii... Noi ne bucuram. Vin in numar foarte mare copiii si ne bucuram, stam foarte bine”.

Situatia din localitatea botosaneana nu ilustreaza insa imaginea Romaniei. Cele mai noi date ale Institutului National de Statistica date publicitatii, zilele trecute, au aratat ca natalitatea a scazut ingrijorator.

In luna decembrie a anului trecut, s-au nascut mai putini copii decat in luna precedenta, iar fenomenul trist se adanceste de la un an la altul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si