Close sidebar
Close sidebar

Comunicat oficial al Jandarmeriei in cazul jandarmului bataus: "Era nevoie de o iesire controlata!"

Jandarmeria Capitalei anunta ca a identificat jandarmul care a fost filmat sambata seara cand lovea manifestantii din Piata Universitatii, urmand ca, in baza anchetei interne, sa fie stabilite cauzele care au dus la acest comportament. Reprezentantii institutiei subliniaza ca a fost o actiune individuala si nu a intregului dispozitiv, precizand ca exista situatii in care jandarmii din prima linie pot fi supusi unei presiuni mari care poate duce la astfel de comportamente.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Jandarmeria Capitalei informeaza ca in cadrul anchetei interne va fi analizat punctual momentul in care jandarmul, a carui identitate este cunoscuta, a lovit manifestantii din Piata Universitatii atunci cand acestia au rupt cordonul de jandarmi si au impins gardurile de siguranta, pentru a stabili ce anume a dus la o astfel de atitudine.

Reprezentantii institutiei afirma ca sunt situatii in care jandarmii din prima linie, din cauza faptului ca stau foarte multe ore in picioare in conditii meteorologice deosebite, pot fi supusi unei presiuni mari, care poate genera si astfel de reactii.

"Responsabilitatea acestei actiuni punctuale, a unui jandarm, va fi stabilita de verificarile interne. Explicatiile insa sunt necesare pentru a intelege intregul context si a nu judeca distorsionat o misiune de ordine publica care, in ansamblu s-a desfasurat in conditii de normalitate, fara a exista incidente majore, persoane ranite sau distrugeri ale bunurilor publice", se arata in mesajul postat de Jandarmeria Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Aceasta precizeaza, referitor la situatia din pasajul de la Universitate, ca decizia de a bloca, in intervale scurte de timp, accesul persoanelor in Piata a fost luata pentru a evita aparitia unor busculade, pentru ca Piata Universitatii era blocata si "era nevoie de o iesire controlata a persoanelor". In ceea ce priveste filtrele, acestea au avut scop preventiv, precizeaza Jandarmeria, iar filtrele si-au dovedit eficienta, pentru ca in urma controalelor au fost gasite mai multe obiecte periculoase.

Persoanele care aveau asupra lor astfel de obiecte au fost duse la Politie, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale.

Imagini cu jandarmul care loveste cu pumnul participanti la protestele de sambata din Piata Universitatii au fost distribuite intens pe retelele sociale provocand reactii vehemente.

Barbatul ii loveste puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care incearca sa forteze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul.

Acesta a fost singurul moment in care s-au produs violente in Piata Universitatii, unii dintre participanti sustinand ca la originea lor s-a aflat un grup de cateva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din randurile protestatarilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI