Angajații care își iau concedii medicale nejustificate ar putea fi buni de plată! O spune o ordonanță adoptată de Guvernul României care îi obligă pe medici să nu mai ofere concedii medicale atât de facil. În caz contrar, se vor aplica sanțiuni atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. 

Concediul medical NU se va mai putea obține la fel de ușor

Autoritățile nu vor să mai accepte „ajutorul” pe care medicii îl dau uneori atât de ușor când vine vorba de obținerea unui concediu medical.

Autoritățile s-au sesizat și au adoptat o ordonanță prin care medicii vor fi obligați să facă un plan de monitorizare asupra tuturor pacienților care solicită o perioadă de repaus.

Citeste si: Cei care se vaccinează anti-COVID vor beneficia de câte o zi liberă pentru fiecare doză

Numai că, acest amendament nu este deloc pe placul medicilor care susțin că ar fi greu de realizat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Statistic, în anul 2020 s-au aprobat cu 200.000 de concedii mai mult față de anul 2018.

Iar multe dintre ele au fost aprobate în mod nejustificat.

Amenzi majorate pentru medicii care acordă concedii medicale nejustificate

Prin urmare, autoritățile au luat decizia de a majora amenzile atât pentru medici, cât și pentru angajați și angajatori.

Potrivit ordonanței adoptate de către Guvern, angajații care-și iau concediu medical în mod necorespunzător, riscă o amendă de până la 2.000 de lei. În același timp, angajatorii sunt și ei pasibili de o amendă de până la 6.000

de lei dacă nu plătesc la timp contribuțiile către stat. Pe de altă parte, medicii ar putea scoate din buzunar până la 11.000 de lei dacă vor semna un concediu medical nejustificat.

Citeste si: 800 de angajați de la Compania Aeroporturi București, în șomaj tehnic de la 1 iulie

Schimbări majore vor intra în vigoare de la 1 august

Regulile ar intra în vigoare de la 1 august, dată până la care ar trebui să apară și normele de aplicare.

Citeste si: Amenzi dure pentru concediile medicale fără justificare. Cu cât vor fi sancționați angajații, medicii sau angajatorii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si