Cimitirul central din Cluj a fost arhiplin aseară. Aici a fost organizat un concert simfonic inedit care a marcat tradiția Luminației. Mai mulți artiști au urcat pe scenă și au interpretat melodii impresionante.

Citește și: VIDEO- "Fără concerte și festivaluri din bani publici" este propunerea Guvernului. Ce spun primarii?

Spectacolul a adunat laolaltă zeci de oameni

Luminația este o sărbătoare păstrată cu sfințenie în Ardeal.

Cimitirele s-au umplut de oameni care nu uită de tradiția omagierii morților.

„Noi venim în fiecare an la 8 morminte. Pentru noi e o liniștire sufletească că nu apucăm să venim tot timpul și măcar o dată pe an venim, mai vorbim cu ei, ne liniștim și noi.”

Pe lângă cei care au vizitat mormintele rudelor decedate, în cimitir s-au aflat și multe persoane care au venit doar pentru evenimentul care oferă o atmosferă aparte de Luminați.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Mi s-a părut foarte frumos. Este pentru prima dată când vinde și știam că în fiecare an se ține concertul acesta și într-adevăr mi-a dat o stare de bine, de liniște, m-a relaxat.”

„E foarte frumos și e bine că ne amintim măcar odată pe an de cei plecați dintre noi.”

Daniela Maier, coordonator scena urbană: „Ne dorim ca acest eveniment care a devenit tradiție să fie tot mai drag clujenilor și tuturor celor care sunt aproape de noi, de scena urbană, de Cluj.”

Potrivit legendelor populare, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie porțile tărâmului de dincolo se deschid, iar cei decedați vin să îi viziteze pe cei vii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si