Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Concert inedit în cimitirul din Cluj-Napoca. Spectacolul a adunat laolaltă zeci de oameni

Concert impresionant în cimitirul central din Cluj-Napoca. Spectacolul a strâns din nou sute de oameni printre morminte. În prima seară de noiembrie, ardelenii se duc la cimitir încărcați cu flori și lumânări.

Redactia Stirile Kanal D,

Concert inedit în cimitirul din Cluj-Napoca. Spectacolul a adunat laolaltă zeci de oameni

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cimitirul central din Cluj a fost arhiplin aseară. Aici a fost organizat un concert simfonic inedit care a marcat tradiția Luminației. Mai mulți artiști au urcat pe scenă și au interpretat melodii impresionante.

Citește și: VIDEO- "Fără concerte și festivaluri din bani publici" este propunerea Guvernului. Ce spun primarii?

Spectacolul a adunat laolaltă zeci de oameni

Luminația este o sărbătoare păstrată cu sfințenie în Ardeal. Cimitirele s-au umplut de oameni care nu uită de tradiția omagierii morților.

„Noi venim în fiecare an la 8 morminte. Pentru noi e o liniștire sufletească că nu apucăm să venim tot timpul și măcar o dată pe an venim, mai vorbim cu ei, ne liniștim și noi.”

Pe lângă cei care au vizitat mormintele rudelor decedate, în cimitir s-au aflat și multe persoane care au venit doar pentru evenimentul care oferă o atmosferă aparte de Luminați.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Mi s-a părut foarte frumos. Este pentru prima dată când vinde și știam că în fiecare an se ține concertul acesta și într-adevăr mi-a dat o stare de bine, de liniște, m-a relaxat.”

„E foarte frumos și e bine că ne amintim măcar odată pe an de cei plecați dintre noi.”

Daniela Maier, coordonator scena urbană: „Ne dorim ca acest eveniment care a devenit tradiție să fie tot mai drag clujenilor și tuturor celor care sunt aproape de noi, de scena urbană, de Cluj.”

Potrivit legendelor populare, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie porțile tărâmului de dincolo se deschid, iar cei decedați vin să îi viziteze pe cei vii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI