În primul meci, contra Muntenegrului, „tricolorii” au avut o prestație foarte slabă, nereușind să tragă vreun șut pe spațiul porții adverse. Căpitanul Vlad Chiricheș a greșit la golurile muntenegrenilor. În următoarea partidă, evoluția echipei antrenate de Iordănescu jr. a fost puțin mai bună în prima repriză, când Pușcaș și Burcă au avut șansa de a deschide scorul. Pușcaș a driblat portarul dar a trimis fără vlagă spre poartă, iar mingea a fost respinsă de un fundaș al gazdelor de pe linia porții.

După câteva minute, Burcă a tras pe lângă poartă dintr-o poziție foarte bună. Principala vină pentru golul primit de la bosniaci i-a aparținut lui Cristi Manea, care a fost depășit foarte ușor pe partea dreaptă a apărării.

Două meciuri, două module de joc diferite

„Le-am spus băieților și înainte și la final că atât timp cât atitudinea este corectă atunci eu sunt pregătit să-mi asum total responsabilitatea. Echipa a răspuns bine, incomparabil față de ce am văzut în primul joc. Am avut momente bune și foarte bune. Clar meritam cel puțin un punct. Am avut ocaziile mari. Eu sunt ferm pe poziție, am încredere totală în acest grup. Sunt sigur că lucrurile se pot întoarce în favoarea noastră, se pot întoarce rapid”, a declarat selecționerul, după meciul din Bosnia-Herțegovina.

Citeste si: Adrian Mutu, descusut de secrete în matinalul “Dimineața Nebună”, de la Radio Impuls

Foarte important este următorul meci, de acasă, cu Finlanda (11 iunie). Cei mai optimiști fani ai „tricolorilor” pot miza pe victoria acestora profitând de o ofertă promoțională precum Admiral bonus.

Impresia este că Edi Iordănescu nu știe exact în ce direcție vrea să ducă naționala. În primul meci a folosit un sistem 4-3-3, iar câteva zile mai târziu, în runda secundă, a apelat la un modul 5-3-1-1.

Numai Niță, Rus, Chiricheș și Răzvan Marin au fost titulari în ambele meciuri. „Sunt patru meciuri în zece zile (n.r. în Liga Națiunilor), dar totuși sunt foarte multe schimbări. Când eram la națională, nu îmi aduc aminte ca selecționerul să fi făcut așa ceva”, a spus Adrian Mutu, care a apreciat că, împotriva Muntenegrului, „tricolorii” au fost „mai combativi, mai răi”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Concluziile de după primele două meciuri oficiale ale României sub comanda noului selecționer

Concluziile de după primele două meciuri oficiale ale României sub comanda noului selecționer

Răzvan Lucescu dă vina pe valoarea modestă a jucătorilor

La rândul său, Răzvan Lucescu a lăsat să se înțeleagă faptul că Iordănescu jr. nu are cu cine să formeze o echipă competitivă: „E valoarea foarte modestă la jucători. Mă refer la educație, la mentalitate, la spirit, la disponibilitatea jucătorului român de lupta și a intra în dificultăți. Noi nu avem această mentalitate, noi cedăm ușor. Când simțim că e ceva dificil, punem capul în pământ și renunțăm. Să analizăm ce se întâmplă cu jucătorii români din afară. Unde joacă, cum joacă, cine se impune. Chiricheș este un jucător bun, dar nu unul care să fie lider. Nici Răzvan Marin nu e un lider, un jucător care să vină pe teren să transmită, să motiveze, să intervină în situațiile dificile”.

Citeste si: Un cunoscut fotbalist din România, transportat de urgență la spital, cu elicopterul

Observația lui Răzvan Lucescu este, poate, concluzia principală după primele două partide din Liga Națiunilor: România nu are un lider, iar „dispariția” lui Nicolae Stanciu, un „decar” de meserie, acutizează această problemă. În același timp, fotbaliștii cu experiență par mai degrabă dispuși să renunțe decât să lupte pentru a depăși momentul delicat. După înfrângerea din Muntenegru, Chiricheș (Sassuolo) și Maxim (Gaziantep) au anunțat că se vor retrage din națională după meciul 14 iunie. Federalii speră să îi facă să se răzgândească.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Ucraina, învinsă de Țara Galilor în meciul de calificare pentru CM 2022

O altă concluzie după două meciuri fără gol marcat este că România nu are atacanți „de meserie”. Doar Pușcaș se potrivește acestui profil, dar este ieșit din formă. În ceea ce-l privește pe Denis Alibec, îi dăm cuvântul lui Cornel Dinu: „Convocarea lui Alibec este mai mult pe criteriu de șhaorma, a etalat cel puțin șapte, opt kilograme în plus și, dacă n-are gura plină cu un kebab, ceva, o folosește să se certe, ca de obicei, cu toată lumea”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si