Peste 800 de oameni, din întreaga lume, se ”luptă” zilele acestea pentru a câștiga un loc în trupa de balet a Teatrului din Sibiu. Dansatori din Japonia, Belgia, Australia, Portugalia, chiar și America visează să ajungă pe scena transilvăneană.

Citește și: Spectacol grandios de balet, la Teatrul Național

”Criteriile de selecție sunt bine definite în postările pe care le-am făcut pe site-urile de audiții: înălțime, experiență.

Anul aceasta am dat voie atât celor cu experiență, cât și studenților de pe băncile școlii să vină să participle la audiție.”, spune Andreea Simionaș, responsabil corp balet TBS.

850 de oameni s-au înscris, 110 au fost aleși

Din cei 850 de înscriși, doar 110 au ajuns în Sibiu, pentru a susține probele de departajare, în fața mai multor reprezentanți ai instituțiilor de profil din România, invitați la audiții.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Este o ocazie extraordinară de a descoperi talente noi și este mult mai simplu. Și pentru noi este mult mai simplu să mergem într-un singur loc și să vedem mulți balerini, dar cred că este mult mai simplu și pentru cei care vin la audiții.”, spune Ovidiu Iancu, șef compartiment Opera Națională Timișoara.

Teatrul de Balet din Sibiu a fost înființat în anul 2008, iar interesul dansatorilor pe scena de aici este foarte mare.

Dacă primul corp de balet avea 10 dansatori, acum numărul a crescut până la 34 de profesioniști. Este prima companie de dans din țara noastră cu o componență internațională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si