Concurs de gatit gulas in Maramures. O sa iti ploua in gura de pofta cand vezi cum se fac bunatatile
Carne frageda, bine perpelita in untura incinsa, apoi tavalita prin legume proaspete din gradina, mirodenii din belsug, pasiune si.. alte secrete gustoase! ##VIDEO12817##
Cam asa se prepara gulasul in Maramures. Iar cand zeci de bucatari se intalnesc pentru a ne arata cum se face cel mai gustos gulas, e greu sa te abtii sa nu gusti.
Gulas ca la Maramu' nicaieri nu se gateste! Asta au tinut sa arate cei mai talentati bucatari, care s-au intrecut in acest weekend. Cu totii au venit cu secrete si au fost atenti la fiecare condiment aruncat in ceaun.
Bucati mari de carne, pe capac, ceapa din belsug, maruntita, ardei gras pentru culoare si savoare, toate au fost aruncate in ceaunul in care s-a incins untura sau ulei si inmiresmate cu pasiune si ierburi aromate.
Dar, cate bordeie, atatea ...retete! Unii pun carnea si legumele sa se rumeneasca in ceaun, altii... intai fierb bucatile impanate. Se-arunca si un fir de lesutean in ceaun, care sa dea aroma peste gramada de carne si legume, bine prajite in unsoare.
Pana sa dea in clocote, se mai adauga cartofi, cat mai multi cu putinta si o lingura mare de esenta de chimion
Se lasa pana ce toate se fragezesc si capata o culoare rosiatica. Si cum fiecare reteta a avut secretul ei, toti concurentii au fost desemnati...castigatori.