El este Emanuel, unul dintre cei 45 de tineri înscriși în concursul „cea mai tare cameră de cămin ”. Este student în anul III la Facultatea de Arhitectură, așa că decorul camerei a fost gândit „ca la carte”.

Citește și: VIDEO- Cămin studențesc privat versus stat. Ce preferă studenții din România?

„Înainte am prelevat camera într-un 3D și am făcut mai multe încercări.

Am măsurat obiectele de mobilier, le-am pus așa ca dimensiuni și după aceea am încercat să poziționez mobilierul astfel încât să ating cât mai mult din ceea ce vreau.”

După ce a terminat proiectarea s-a apucat de treabă, iar tot procesul de transformare a camerei a durat aproximativ 2 săptămâni.

Emanuel Vlad, student: „Am ales să folosesc în camera mea 2 tipuri de tapet, unul mai simplu și unul mai complicat ca să nu fie nici prea mult nici prea puțin. Am făcut aceste riflaje din lemn și le-am poziționat astfel încât să nu se vadă nicio gaură sau vreun șurub.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Emanuel a reușit să-și transforme camera cu un buget mic, cu doar 500 de lei. Tot atât a cheltuit și Cristian, un alt student care s-a înscris în competiție. A reușit să renoveze camera într-un timp record, în doar 2 zile, însă i-au dat și colegii o mână de ajutor. Atracția principală a camerei este tavanul care arată ca cerul înaintea furtunii.

„Ideea de ansamblu a fost să-mi fac tavanul să se miște pe ambientul sunetului din cameră, însă în momentul de față, instalând o aplicață am reușit să-l fac efectiv să mi se schimbe pe voce,

să mi se schimbe pe zgomote sau pot să-l pun în diferite opțiuni, să-mi luminez în anumite culori.”

Norii au fost făcuți din lână de oaie, iar pentru a face rost de ea, Cristian a mers aproape 400 de kilometri până la o stână din apropierea Capitalei. De altfel, mare parte din materialele folosite le-a obținut de la cunoștințele pe care și le-a făcut la activitățile de voluntariat.

Cristian Calancea, student: „Mi-am integrat toate nebuniile pe care le aveam de mic copil până acum și am încercat să-mi fac un locușor făcut cu mâna mea și făcut așa cum am vrut eu. Să mă simt mai bine ca acasă, am ajuns ca această cameră să fie mai mult ca acasă.”

Miza jocului este cazare gratuită pentru un an întreg

Cei doi studenți plătesc 200 de lei pe lună, taxă de cazare în cămin. Cel care va aduna cele mai multe voturi din partea colegilor și a comisiei de evaluare, va primi cazare gratuită până la finalul anului universitar. Studenții de pe locurile 2 și 3 vor fi scutiți de la plată până în lunile mai și martie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Laura Plămădeală, șef Serviciu Direcția Servicii Studențești: „Am observat niște lucruri minunate, dau dovadă de o colegialitate fantastică, se sprijină între ei. Avem câștigători care vin de la an la an motivați, o să vedeți camere care au câștigat anul trecut, acum sunt schimbate în totalitate.”

Nu doar studenții de pe primele locuri vor fi premiați. Camerele care vor aduna cel puțin 18 puncte din 25 posibile, vor primi mențiune, adică o lună de cazare gratuită pentru cei care le-au amenajat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si