Condamnare definitivă pentru fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman
Scandalul permiselor false a ajuns în faza finală. Fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Comisarul Dănuţ Dobre, fost şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare cu executare. Acesta fusese acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce a cerut bani, produse alimentare şi băuturi alcoolice de la mai multe persoane pentru a le ajuta să obţină permisul de conducere ori să le fie anulate diverse amenzi.
Sentința primită de fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman este mai mică decât cea primită la instanța de fond – Curtea de Apel București. Aceasta era de cinci ani de închisoare cu executare. Nu doar în cazul său au fost mai indulgenți judecătorii ÎCCJ. Aceștia l-au achitat pe procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, după ce acesta primise o condamnare la fond de 1 an şi 8 luni închisoare pentru favorizarea făptuitorului şi influenţarea declaraţiilor.
Citeste si: Cod Rutier 2021. Șoferii vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, magistraţii l-au achitat pe Costel Iliuţă, agent de poliţie în cadrul Serviciului Permise Teleorman, şi l-au condamnat la 8 luni închisoare cu suspendare pe Nelu Ovedenie, asociat al unei firme.
Aceste condamnări vin ca rezultat al unei anchete începute încă din anul 2015, cu ramificații în numeroase structuri de Poliție din țară și București.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2015, au fost identificaţi, la nivelul Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, precum şi la nivelul Serviciului Public Permise Conducere, mai mulţi ofiţeri şi agenţi de poliţie care desfăşurau activităţi infracţionale.Citeste si: Accident grav în care a fost implicată o mașină cu volan pe dreapta
Aceștia se ocupau cu obţinerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum şi intervenţii pentru aplicarea unor sancţiuni mai blânde conducătorilor auto contravenienţi, în schimbul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.
Un scandal similar a explodat în luna octombrie a anului trecut, când zeci de percheziții au fost inițiate în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și în municipiul București. Acestea au avut legătură cu un dosar penal ce viza implicarea mai multor persoane în obținerea ilegală de permise de conducere româneşti, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorităţi din alte state.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În Teleorman șeful serviciului Înmatriculări a rămas fără numerele de la mașină după ce a fost oprit de polițiști, în urmă cu doi ani. Aceștia au constatat că plăcuțele de înmatriculare erau neconforme.