Inițial Gheorghe Ştefan a primit în dosar o condamnare de 8 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului. Gheorghe Ştefan a fost achitat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, transmite Mesagerul de Neamț.

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce a întreţinut relaţii intime cu un elev și a rămas însărcinată

Ce prejudiciu trebuie să achite Gheorghe Ștefan

Conform deciziei instanţei, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenţă şi 3 ani şi 6 luni pentru spălarea banilor, fiind achitat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Instanţa a constatat că aceste pedepse sunt complementare cu alte condamnări definitive primite de Gheorghe Ştefan în mai multe dosare penale, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani şi 9 luni închisoare.

Din această pedeapsă se vor scădea perioadele petrecute anterior de fostul primar în arest preventiv sau penitenciar, respectiv 29 octombrie 2014- 19 iunie 2015, 3 octombrie 2016- 20 septembrie 2017 şi 29 iunie 2018- 15 noiembrie 2018.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Judecătorii au constatat că Gheorghe Ştefan a depus suma de 582.663 lei reprezentând partea sa de prejudiciu, în plus fiindu-i confiscate sumele de 35.306 euro şi 422.138 lei.

Citeste si: Negocieri pentru formarea Guvernului. Premierul desemnat Dacian Cioloș se întâlnește cu liderii PNL și UDMR

Alte condamnări în dosarul fraudării Poștei

În acelaşi dosar, Florin Aurelian Ciobotaru, fost director general adjunct al Poştei, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Cosmin Dragoş Mihăilescu a primit 4 ani şi 6 luni.

Pe de altă parte, fostul director general al Poştei Române Dan Mihai Toader şi oamenii de afaceri Marian Constantinof şi Emmanouil Sorillos au fost achitaţi de judecători pentru complicitate sau participaţie improprie la abuz în serviciu, fiind invocată decizia nr. 405 a Curţii Constituţionale din 2016, prin care s-a stabilit că infracţiunea de abuz în serviciu se aplică doar dacă este încălcată legislaţia primară- legi, ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Un cunoscut interlop din Capitală, arestat după ce s-a îndrăgostit de polițista sub acoperire care trebuia să îl supravegheze

Rolul lui Gheorghe Ștefan în afacere

DNA spune că  în 2009, Gheorghe Ştefan, la acea dată primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al PDL, pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor la la Poșta Română, şi-a impus un apropiat, pe Florin Aurelian Ciobotaru, în funcţia de director general adjunct.

Gheorghe Ştefan şi Florin Aurelian Ciobotaru au convenit cu Marian Constantinof ca o societate comercială nou înfiinţată, controlată de acesta din urmă, să înlocuiască SC Smart Telecom Solutions SRL în relaţia contractuală cu Poşta Română, privind prestarea, în unităţile poştale ale companiei, de servicii de încasare electronică a facturilor prin folosirea unor terminale POS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si