Singura condiție pentru negocierile dintre președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin este o detensionare a situației din Ucraina, a declarat, directorul de comunicații al Casei Albe, Kate Bedingfield.

Am spus clar, președintele Biden a precizat că trebuie să existe o detensionare tangibilă din partea Rusiei și un angajament clar și autentic față de diplomație înainte ca președintele să aibă o astfel de conversație ”,

a spus Bedingfield la briefing, potrivit Interfax.

„Depinde ce vrea Putin să discute”

Anterior, Biden a spus că posibilitatea întâlnirii sale cu președintele Federației Ruse în viitor va depinde de subiectele pe care Vladimir Putin intenționează să le discute.

Citeste si: Joe Biden, ședință de urgență cu liderii marilor puteri europene. "Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Depinde despre ce vrea el (Putin ) să discute ”, a spus Biden reporterilor, răspunzând la o întrebare despre posibilitatea de a se întâlni cu liderul rus.

În același timp, el a menționat că întrebarea este mai degrabă dacă această întâlnire va duce la finalizarea operațiunii speciale rusești în Ucraina.

Rusia anunță că reduce atacurile în Ucraina

Deși Rusia a anunțat ca va reduce atacurile în Ucraina, Pentagonul a spus că este vorba doar de o repoziționare, nicidecum de o retragere. 

Citeste si: Sudul Ucrainei, bombardat masiv de armata rusă. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii nu sunt deloc naivi și se așteaptă la orice din partea forțelor ruse. 

„  Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbas că nu poți avea încredere decât într-un anumit rezultat  ”,

a transmis președintele, după ce Rusia a anunțat că-și va reduce „drastic” operațiunile militare în zonele Kiev și Cernihiv, pentru a „crește încrederea” în negocierile viitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si