Inspectoratul Judetean de Politie Alba a demarat luni, 23 octombrie, analiza tehnica a ofertelor pentru extinderea si modernizarea arestului de la sediul institutiei. Valoarea totala estimata a lucrarilor este de circa 2 milioane de lei.

Detinutii vor avea la dispozitie camere de detentie modernizate, camere pentru vizite intime, un club cu calculatoare si telefoane, locuri de plimbare si spatii pentru primit vizite. De asemenea, in fiecare camera, va exista si un televizor. 


Antreprenorul care va castiga licitatia trebuie sa acorde ”o atentie sporita la pereti exteriori, deoarece reprezinta elementul principal de securitate pentru evitarea tendintelor de evadare a persoanelor private de libertate sau patrunderea persoanelor neautorizate.

Sectorul de cazare a persoanelor private de libertate este delimitat de sectorul administrativ, prin grilaje de tronsonare. Accesul in aceste spatii tronsonate se realizeaza cu sisteme de inchidere actionate mecanic de catre personalul de supraveghere”.

Camerele de detentie vor avea, pe langa ferestre cu gratii usi metalice cu grilaj, paturi metalice, mese, scaune, spatii de depozitare a lucrurilor, dusuri, lavoare si toalete, interfon si sistem de radioficare, oglinzi din otel, aer conditionat si televizor.  

Grupul sanitar va fi separat de restul camerei printr-un perete despartitor, construit din materiale rezistente specifice zidariei structurale.
Acest spatiu trebuie sa fie ventilat corespunzator astfel incat sa se previna umezeala si crearea mucegaiului.

Spatiile destinate plimbarii vor fi imprejmuite cu beton armat, for avea un canal colector, usa metalica cu griolaj, copertina si banca.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Pentru asigurarea unei temperaturi optime, in partea superioara a peretelui spre exterior, se vor monta pentru spatiile in care nu exista un numar de 10 buc.

aparate de aer conditionat. in interiorul camerei de cazare nu trebuie sa existe tubulatura de ventilatie si cablul necesar alimentarii cu energie electrica. Pentru a minimiza accesul persoanelor private de libertate la aparatul de aer conditionat, se vor monta cutii pentru a incorpora intreg aparatul”, se precizeaza in caietul de sarcini. 

In camerele de vizita vor exista sisteme separate de acces pentru vizitatori si pentru persoanele private de libertate, masa si scaun pentru vizitator, sistem de comunicatie intre cei doi, sistem de transmitere a documentelor si un sistem de supraveghere video. Caracteristicile camerei de vizitare:

”Camerele de acordare a dreptului la vizita se prevad cu dispozitiv de separare intre persoanele private de libertate si persoanele vizitatoare, realizat din geam securizat prevazut cu folie antiefractie pe ambele foi de geam. Accesul persoanelor private de libertate si al persoanelor vizitatoare in camera de acordare a dreptului la vizita se face, prin intermediul unor intrari separate. Transmiterea de inscrisuri se va realiza prin intermediul unui panou mobil, tip vizeta, din materiale rezistente, amplasat la baza geamului care permite vizualizarea intre persoane, care sa permita transferul de inscrisuri cu dimensiuni comparabile cu cea a unui top de hartie format A4”. 

Un rol important in viitorul spatiu de arest preventiv il va avea camera intima, care va trebui amenajata dupa urmatoarele specificatii:

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

”Camera destinata vizitelor intime se amenajeaza, la etajul 1 din acelasi imobil si trebuie sa indeplineasca cel putin conditiile unei camere de cazare in ceea ce priveste iluminatul natural si artificial, incalzirea, aerisirea, accesul permanent la apa potabila si grup sanitar propriu (dotat cu dus) cu acces permanent la apa calda. Camera va avea sisteme sigure de inchidere la usa si gratii la ferestre, iar in interior se monteaza un buton de alarma si un sistem de comunicatie bidirectional, de tip interfon. Alarma si sistemul de comunicatie vor avea corespondentul in biroul sefului de schimb. De asemenea, camera va fi prevazuta cu mijloace de detectare  a incendiilor”.

Patul si salteaua din aceasta camera au fost deja achizitionate de catre autoritatea contractanta, iar ofertantii vor avea in vedere pentru montarea patuluicateva detalii tehnice cuprinse in caietul de sarcini.

”Pardoseala din camera si din toate celelalte spatii ale arestului va fi realizata din placa de beton si va avea ca strat de protectie si de finisare decorativa vopseluri fabricate pe baza de rasini epoxidice, iar peretii vor fi zugraviti cu vopseluri lavabile de calitate superioara”, se sustine in caietul de sarcini. 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si