Românca în vârstă de 50 de ani lucra în fermă chiar şi 19 ore pe zi, pentru doar suma de 5 euro pe oră. Plata salarială nu i-a fost dată în mod regulat femeii, astfel încât aceasta a fost nevoită să cerșească bani în parohie sau să ia credite de la întreprinderile locale pentru a reuși să supraviețuiască. Faptele judecate datează din 2014, când femeia de 51 de ani a lucrat ca muncitor agricol la firma cuplului din Cellulo, unde i se garanta cazare și masă, sau cel puțin așa i s-a lăsat femeii să creadă.  

De asemenea, femeia în vârstă de 55 de ani dormea în garaj pe o saltea așezată pe lăzi de cartofi şi se spăla cu apa rece din fântâna de afară.

Citeste si: Tragedie în Italia. Un român s-a stins din viață într-un șanț în timp ce fugea de carabinieri

La întoarcerea din lagărele de muncă, i se cerea adesea să facă curățenie în gospodărie, fără a fi plătită. Locuința ei consta într-o saltea așezată pe lăzi de cartofi, într-un garaj fără ferestre. Nu era apă în garaj și nici toaletă funcțională. De fapt, femeia în vârstă de 51 de ani a fost obligată să își facă nevoile în zona rurală învecinată și să se spele scoțând puțină apă dintr-o fântână de afară. A fost adesea supusă la agresiuni fizice și verbale.

Femeia a fost tratată în condiții barbare luni întregi

Din cauza procedurilor judiciare de lungă durată, alte infracțiuni, cum ar fi violența privată și vătămarea corporală, s-au prescris.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cuplul a fost condamnat la plata cheltuielilor de judecată, la despăgubiri pentru daune care urmează să fie decontate separat și la plata unei sume provizorii imediat executorii către partea civilă.

Citeste si: Mai mulți români au devenit adevărați eroi în Italia. Muncitorii au salvat un director din primărie: „Ieși afară acum!”

Cuplul de patroni și-au maltratat muncitorul agricol, iar judecătorul de la tribunalul din Santa Maria Capua Vetere i-a condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe proprietarii fermei. Cei doi au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de rele tratamente împotriva angajatei lor de origine română, conform  stiridiaspora.ro.

Citeste si: Un român care își vizita familia în Franța a dispărut. Autoritățile, apel disperat către cetățeni: „Dispariția sa, îngrijorătoare”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si