Locuința situată în Stationsstraat era destinată, pentru o scurtă ședere, piloților și stewardeselor care lucrau la aeroport. Încă din anul 2011, casa este goală și nelocuibilă.

Are o fațadă frumoasă, însă casa este dărăpănată. Se pare că această locuință este din nou locuită, de câteva luni. Totodată, locuința este ocupată ilegal, iar prezența oamenilor este deranjantă, potrivit localnicilor.

O femeie a născut în această casă

" Ei își aruncă pur și simplu gunoiul afară", a declarat un comerciant al cartierului.

" Clădirea este plină de șoareci. Nu există toalete sau dușuri. Una dintre femei era însărcinată și se spune că a născut acolo până acum".

Mai mulți români locuiesc în Belgia într-o locuință ilegală. ,,Pentru gătit, se face focul cu toate riscurile aferente''

Mai mulți români locuiesc în Belgia într-o locuință ilegală. ,,Pentru gătit, se face focul cu toate riscurile aferente''

" Săptămâna trecută, acești oameni au venit să întrebe dacă pot veni să umple sticle cu apă", a declarat Christel, de la salonul de coafură din apropiere, Hairstudio Christ'l.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

" De fapt, nu poți face așa ceva, dar era atât de cald și mi-a părut rău, așa că le-am permis. O astfel de situație aici este cu adevărat pernicioasă pentru noi, comercianții. Chiar se degradează aici".

Vlaams Belang Zaventem consideră că acțiunea este prea permisivă.

Citește și: Gestul neașteptat făcut de un român. I-a cerut fostei iubite să se mai întâlnească încă o dată, apoi i-a furat mașina

" Cu siguranță că aici se prezintă o mare problem ă", declară președintele secțiunii, Stef Sergeys.

" Normele de igienă sunt încălcate: există gunoaie peste tot și se găsesc fecale în jurul clădirii. Se pare că electricitatea și apa nu sunt conectate. Pentru gătit, se face focul cu toate riscurile aferente. Cerem o acțiune urgentă din partea administrației municipale și a poliției".

Primul raport despre ocupanții ilegali datează din 18 iunie

" Și eu aud aceste zvonuri, dar nu sunt informată oficial", a declarat primarul Ingrid Holemans (Open VLD).

" Este vorba de o proprietate care este revândută în mod constant; altfel ar fi supusă unei taxe de vacantare și atunci avem vizibilitate. Nu avem mijloace de reacție în acest moment, inclusiv în ceea ce privește curățenia și ordinea publică".

Potrivit șefului interimar al poliției, Eveline Van Outryve, ocupanții ilegali datează din 18 iunie, potrivit primul raport.

" Două persoane au fost găsite și identificate atunci. Proprietarul a fost, de asemenea, notificat. După aceea, patrulele noastre au vizitat regulat casa, dar nu au găsit pe nimeni. Cu toate acestea, luni, a existat un alt raport. Atunci, au fost găsite 11 persoane de naționalitate română.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Erau șase copii și cinci adulți. Proprietarul s-a deplasat la fața locului și le-a ordonat să părăsească incinta. Acest lucru a fost făcut între timp. Acum, incinta va fi mai bine închisă cu panouri de lemn și o poartă pentru a preveni o repetare".

Citește și: Disperarea unei românce rămase fără bani. A vrut să jefuiască un oficiu poștal: „Dați-mi toți banii”

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si