Avocatul din Germania al lui Cătălin Cherecheș a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre situația fostului primar. Ce spune apărătorul lui Cherecheș despre clientul său.

”Am fost la el în vizită marți, la închisoarea din Augsburg și astăzi el va fi transferat în închisoarea din Munchen. Noi nu am fost de acord cu o extrădare simplificat”, a spus avocatul acestuia.

Avocatul spune că fostul edil nu vrea să fie încarcerat în țară, dar ceea ce este cert este fostul primar Cătălin Cherecheș își va petrece sărbătorile în închisoare. 

Citește și: Caz șocant în Timiș! O fetiță de 4 ani a murit după ce a căzut din pat. Se afla în grija asistentei maternale

Cherecheș nu a primit vizitatori până în acest moment dar mama și soția fostului primar vor merge în vizită până la finalul anului 2023.

Restricții pentru Cătălin Cherecheș

În închisoarea din Germania unde este Cătălin Cherecheș nu sunt permise pachete cu mâncare, ci doar cele cu haine.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Are voie să sune, dar aici, în Germania, este mai complicat. Nu se aprobă de foarte multe ori”, a mai declarat avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Acesta mai menționat că așteaptă mai multe documente din partea statului român până în data de 3 ianuarie 2024.

Citește și: VIDEO- Ucigașul femeii însărcinate este lipsit de remușcări. Detalii șocante despre criminal

Cererea de strămutare a judecării lui Cătălin Cherecheș a fost respinsă joi.

În continuare, cel mai probabil acesta se va lega de tot felul de tertipuri pentru a scăpa de închisoare.

Joi, 7 decembrie,  Cătălin Cherecheș  a mai primit încă o lovitură. Cererea de strămutare a dosarului său a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar decizia este definitivă.

“Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, se arată în minuta instanţei.

Avocatul fostului edil din Baia Mare explicat că legislaţia permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar dacă rămâne definitivă o hotărâre dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare.

„Dacă instanţa admite cererea de strămutare, atunci hotărârea dată în apel este desfiinţată şi practic apelul se rejudecă”, a explicat Răzvan Doseanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si