Conducerea Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4 a fost demisă, luni, în urma unor nereguli constatate, în timpul unui control care a vizat centrele sociale destinate adulților, copiilor şi persoanelor cu dizabilități, la un spațiu unde erau găzduiți șase copii. Deficiențele au vizat pereți şi mobilier deteriorați, dar şi condițiile de depozitare a alimentelor. Copiii au fost relocaţi.

Ce au transmis autoritățile

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 4, ca urmare a deficienţelor constatate de comisia de control la una dintre locațiile în care erau găzduiţi şase minori aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului Sector 4, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a luat măsura demiterii de îndată a conducerii DGASPC Sector 4.

Citește și: Bătrânii din „azilele groazei” erau lăsați fără pensii. Victimele erau lăsate fără locuințe

Acțiunea de control a avut loc luni, în cadrul seriei de verificări făcute la nivel naţional, în toate centrele sociale destinate adulţilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilități.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO| Ce făcea patronul de la „azilele groazei” cu banii câștigați pe seama bătrânilor

„În cadrul acestor verificări, realizate în Sectorul 4, de o echipă mixtă de control, au fost constatate deficienţe în raport cu standardul necesar, precum cele în privinţa aspectului deteriorat al pereților interiori, al mobilierului, al echipamentelor sanitare, cât şi în privinţa condițiilor de depozitare a alimentelor.

Până la momentul transmiterii prezentei informări de presă, locația respectivă a fost deja închisă, iar minorii au fost relocaţi în alte spații conforme, pentru ca toate deficiențele constatate să fie remediate în regim de urgenţă”, a precizat sursa citată.

Citește și: Fostă asistentă de la „azilul groazei”, mărturii halucinante: „Nu am putut să rezist acolo”

Citește și: O bătrână de 85 de ani, din județul Vâlcea, cu un picior amputat, a fost dusă acasă cu roaba. Ambulanța nu a putut trece o porțiune de pământ inundată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si